ПоддержатьУкраїнська

Держсекретар Міністерства інфраструктури Галущак незаконно користується автівкою за 1,5 мільйона

StopCor
StopCor

StopCor

Держсекретар Міністерства інфраструктури Галущак незаконно користується автівкою за 1,5 мільйона

Одна з головних осіб будь-якого міністерства – держсекретар, якого призначає на пост безпосередньо Кабмін і до завдань якого входить контролювати, чи дотримується апарат відомства усіх законів України. Та серед посадовців є і такі, які порушують закони власноруч. Чому держсекретар Мінінфраструктури Андрій Галущак приховує елітне авто вартістю в півтора мільйона? І яке відношення до цього має "Укрзалізниця"? Дивіться у розслідуванні Христини Кришихи.

https://www.youtube.com/watch?v=sFyeaaOV8MI

Та посадовець, який користується цим транспортним засобом – Андрій Галущак – працює зовсім не в "Укрзалізниці". Андрій Едуардович обіймає посаду державного секретаря Міністерства інфраструктури. І у декларації чиновника немає жодної інформації про це авто.

Протягом кількох днів поспіль знімальна група "СтопКору" фіксувала, як саме ця "Toyota Camry" вранці чекає на Андрія Галущака біля дому і потім везе його на роботу.

 Журналісти неодноразово фіксували, як ''Toyota Camry'' возить Андрія Галущака

Та сам держсекретар на конструктивний діалог з журналістами не налаштований: заявив, що всю інформацію про використання машини нібито покаже у своїй декларації, а потім… просто втік.

 Держсекретар просто втік від питань журналістів

Зазначимо, що за законом державний секретар Міністерства інфраструктури не має права їздити на автівці "Укрзалізниці". Усі автомобілі, які перебувають на балансі державного підприємства, повинні обслуговувати тільки працівників цього підприємства. Їхнє використання в інших цілях заборонене і карається законом.

Окреме питання: чи взагалі личить державному секретарю їздити на автівці з водієм?

Бо з одного боку це така давня традиція українських високопосадовців – мати особистого шофера. З іншого, якщо машина "Укрзалізниці" і Андрій Едуардович користується нею незаконно, то чи перебуває водій у штаті цього держпідприємства? І з чиєї кишені йому платять заробітну плату?

Наразі наша редакція чекає на відповідь від "Укрзалізниці". Також ми зараз намагаємось отримати коментар від Владислава Криклія. Тож чекайте на наші наступні випуски.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом