ПоддержатьУкраїнська

«Держсекретар обманює міністра», – ексчиновниця Міноборони Бариніна про скорочення служби аудиту

StopCor
StopCor

StopCor

«Держсекретар обманює міністра», – ексчиновниця Міноборони Бариніна про скорочення служби аудиту

Обороноздатність – одна з ключових статей витрат у бюджеті будь-якої країни. Щороку українці витрачають на армію сотні мільярдів гривень. Цього ж року військові видатки сягнули рекордної позначки у майже 140 мільярдів. Як у Міноборони розпоряджаються цими коштами? І хто має пильно стежити за тим, аби армійський бюджет не розбазарили? Розслідував Денис Гойко.

https://www.youtube.com/watch?v=0Tu5RILB5yE

Так звана реформа внутрішнього аудиту МОУ, а якщо бути відвертим, то його знищення, розпочалася з доповіді держсекретаря Міноборони Олександра Дубляна. Він, зокрема, зазначив, що аналіз якості виконання завдань нібито свідчить про необхідність покращення служби внутрішнього аудиту.

З цих слів випливає, що у департаменті проводилась якась перевірка. Але чи так це насправді?

«Державний секретар обманює Міністра оборони. Він йому пише, що проводився аналіз якості виконання завдань, а аналізу такого не проводилося. І навіть якщо є необхідність покращення діяльності служби внутрішнього аудиту, то в чому? Покажіть», – коментує ексдиректорка Департаменту внутрішнього аудиту Марина Бариніна.

 Марина Бариніна Фото: СтопКор

Однак за місяць після доповіді держсекретарю повідомили, що департамент внутрішнього аудиту потребує реорганізації. І що начебто «з метою ефективного комплектування посад державної служби з посадовими особами проведено відповідну роботу». Цей документ підписаний головним кадровиком Міноборони Олегом Яцином.

Однак до нашої редакції потрапив інший лист від нього, який суперечить попередньому.

«Аналіз якості виконання Департаментом внутрішнього аудиту Міністерства оборони України та територіальними управліннями внутрішнього аудиту не проводився», – йдеться у документі.

 Лист підписаний головним кадровиком МОУ Фото: скріншот

Ви здивуєтеся, але те ж саме, слово в слово підтвердив і безпосередньо держсекретар Олександр Дублян.

Отже, входить, що перевірки у департаменті не було. Проте Міністрові оборони повідомили, що аналіз провели, а орган потребує реформи. І на основі цієї неправдивої інформації пан Андрій Таран дає старт масштабній реорганізації. Що в результаті призвело до чималих збитків і суттєвого зачищення кадрів.

«З департаменту звільнено 11 осіб. У тому числі 9 державних службовців і 2 військовослужбовців. За приблизними підрахунками, внаслідок цього сплачено близько 2 мільйонів гривень вихідної допомоги цим людям – це фактично збитки державного бюджету», – повідомила пані Бариніна.

Другие новости