ПоддержатьУкраїнська

Дружина харківського чиновника Ільєнка без конкурсу отримала підряди на 50 мільйонів гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Дружина харківського чиновника Ільєнка без конкурсу отримала підряди на 50 мільйонів гривень

Понад 25 млн грн – саме стільки з бюджету отримали на тендерах дві харківські фірми зі схожою назвою, одна з яких пов’язана з очільником Слобідської РДА. Перебуваючи у Харкові, журналісти «СтопКору» вирішили особисто запитати у пана Ільєнка про фірми «Азимут» та про те, яким чином їм щастить вигравати підряди у Слобідському районі. Натомість у відповідь отримали не зовсім адекватну реакцію чиновника. Докладніше – у матеріалі Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=B52z8ejualY&t=169s

Завершилося все відвертими погрозами: «У мене є син, йому 25 років, він майстер спорту з боксу. Якщо він зустріне вас на вулиці, він вам печінку повідбиває», – заявив пан Ільєнко репортерам.

 В'ячеслав Ільєнко Фото: скріншот

До речі, за фактом цих погроз харківська поліція вже почала кримінальне провадження проти голови Слобідської РДА.

Та повернімося до фактів, які знімальній групі вдалося зібрати. Дві вже відомі нам фірми «Азимут» виявились не єдиними, що освоюють гроші районного бюджету.

Надія Ільєнко – дружина голови адміністрації, і за сумісництвом, звичайно, депутат Харківської міської ради. На кохану жінку записано майже все майно депутатської родини.

 Дружина Ільєнка за сумісництвом є депутаткою міськради Фото: СтопКор

Зокрема, подружжя задекларувало 3 мільйони гривень та 200 тисяч доларів готівкою, 2 будинки, 2 гаражі, чимало комерційної нерухомості, 2 вантажівки, «Рендж Ровер» за чверть мільйона гривень, ще дві автівки подешевше, 10 одиниць ювелірних коштовностей, годинники та навіть більярдну кімнату.

 Подружжя задекларувало чималі статки Фото: СтопКор

Крім того, пані Надія – директор приватного підприємства «АВАЗІС ПЛЮС». Про це вона сама розповідає нам у своїй офіційній біографії. Що цікаво, за час каденції чоловіка ця фірма вже встигла отримати 12 угод на майже 50 мільйонів бюджетних гривень.

«Слід зазначити, що більша частина всіх цих угод – без проведення конкурентної процедури, без проведення тендеру, всі ці угоди підписані напряму. Але таке підписання угод напряму суперечить законодавству про публічні закупівлі», – наголошує юрист ГО «Харківський антикорупційний центр» Ігор Синицький.

Другие новости