ПоддержатьУкраїнська

Емоційно і на межі скандалу: як очільниця ДБР зустрічалася з громадськістю

StopCor
StopCor

StopCor

Емоційно і на межі скандалу: як очільниця ДБР зустрічалася з громадськістю

Новопризначена т. в. о. голови ДБР Ірина Венедіктова провела першу нараду щодо взаємодії Громадської ради контролю і Державного бюро розслідувань.

Тема заходу: "Визначення шляхів подальшої співпраці з Радою громадського контролю при ДБР".

 Фото: ''СтопКор''

Зустріч тривала три години, на ній були присутні понад 80 представників громадськості серед них і члени "Стоп корупції".

 Фото: ''СтопКор''

"Було емоційно та місцями на грані скандалу. До сьогодні повноваження не можуть поділити представники громадської ради №1 та №2.

Власне, говорили про Положення та Порядок формування складу Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань. Попередньо визначилися з ключовими питаннями. А саме: строк каденції майбутньої ради, процедура відбору/голосування, критерії оцінювання кандидатів.

Постараємось зробити процедуру більш відкритою та прозорою! Кандидати будуть обиратися строком на 2 роки. Голосування буде звичайне та електронне. Сподіваюсь, що все ж приберемо цю недоцільну процедуру висування кандидата громадською організацією", – зазначила юристка ГО "Стоп корупції" Роксолана Арійончик.

 Фото: ''СтопКор''

Також на зустрічі визначились, який має бути майбутній кандидат.

Отже, якщо ви хочете до Громадської ради ДБР, маєте проживати на території України протягом 10 років, володіти українською мовою, мати досвід роботи в профільній галузі (себто мати стаж, який треба підтвердити), надавати довідку про несудимість та надалі бути готовими проходити поліграф.

 Фото: ''СтопКор''

Другие новости