ПоддержатьУкраїнська

Єнін прокоментували екстрадицію "вагнерівців"

StopCor
StopCor

StopCor

Єнін прокоментували екстрадицію 'вагнерівців'

Заступник глави МЗС України Євген Єнін заявив, що в питанні екстрадиції затриманих біля Мінська учасників ПВК "Вагнер" президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв сторону РФ.

 Фото: defence-line.org

Про це український дипломат розповів в ефірі телеканалу "Україна 24", передає "ZIK" посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ... згадані громадяни відбули на територію Російської Федерації, то, безумовно, предмет для подальшого діалогу зникає сам по собі", - сказав Єнін.

Щодо доречності вести діалог із російською стороною на предмет екстрадиції заступник міністра зауважив, що "якщо у зазначених осіб є російські паспорти, то як Україна не видає своїх громадян, так і РФ або Білорусь так само не видають своїх громадян".

Водночас Єнін зазначив, що в міжнародній практиці це правило не є абсолютним. Зокрема, він навів приклади США та Ізраїлю, де практикують видачу своїх громадян іншим країнам.

"Ми від самого початку не виключали можливості того, що лідер Білорусі буде розігрувати це питання, і буде використовувати (затриманих, - ред.) як розмінну карту, насамперед, з РФ. І тепер ми побачили, що він зробив вибір на користь російської сторони. І, тим не менше, наші органи досудового розслідування і прокуратури зробили все належне для того, щоб вичерпати всі можливості для видачі цих правопорушників українській стороні", - розповів дипломат.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд Республіки Білорусь передав Російській Федерації 32 бойовиків ПВК "Вагнера", яких раніше затримали неподалік Мінська.

Вночі 29 липня поблизу Мінська затримали 33 бійців ПВК "Вагнер", які прибули "для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії".

Згодом було встановлено імена і прізвища затриманих. Як з'ясувалося, серед них є громадяни України.

Другие новости