ПоддержатьУкраїнська

"ЄС має активніше підтримувати Україну під час агресії РФ", – Пятрас Оштрявічус

StopCor
StopCor

StopCor

'ЄС має активніше підтримувати Україну під час агресії РФ', – Пятрас Оштрявічус

Євродепутат, віце-голова делегації Європарламенту Пятрас Оштрявічус заявив, що ЄС повинен надавати Україні більшу підтримку через триваючу російську агресію.

Про це Пятрас Оштрявічус розповів під час онлайн дискусії Київського Безпекового Форуму, передає "УНН" з посиланням на пресслужбу форуму.

"Кремль розрахував, що якщо Україна буде відірвана від Східного партнерства, якщо Україна буде загнана в глухий кут і не виконуватиме реформи, то дійсно це дасть підстави для святкування у Кремлі", — сказав він,

Натомість, підкреслив євродепутат, Україна сьогодні має багатопартійну підтримку з боку Європейського парламенту і прогресивних політичних груп.

На думку Пятраса Оштрявічуса, Євросоюз повинен застосовувати до України принцип "спершу — перші сусіди".

"Україна, безумовно, належить саме до такої категорії країн. Ось чому ЄС не може розглядати Україну як певну третю країну, яка має якісь віддалені історичні зв'язки з Європою, які не впливають на сучасну економіку чи загальну ситуацію в Європі", — наголосив він.

Нагадаємо, на думку верховного представника Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Жозепа Борреля, незаконна анексія Росією Кримського півострова і її невиконання Мінських угод привели до серйозного порушення відносин між Європейським союзом і Росією.

Другие новости