ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині слідчі повідомили про підозру колишньому начальнику управління Держкомзему

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині слідчі повідомили про підозру колишньому начальнику управління Держкомзему

У результаті злочинних дій державі спричинено матеріальну шкоду на загальну суму майже 780 тисяч гривень.  28 травня кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до Дергачівського районного суду Харківської області.

З жовтня 2014 року слідчі Дергачівського відділу поліції проводили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 28 грудня 2008 року начальник управління Держкомзему у Дергачівському районі Харківської області, зловживаючи своїм службовим становищем та використовуючи службове підроблення, погодив висновки про можливість передачі у власність п’яти громадянам земельні ділянки в селі Лужок на території Малоданилівської селищної ради. Керівник зазначив категорію даних ділянок як земель житлової та громадської забудови.

Чиновник достовірно знав, що ці землі належать лісовому фонду ДП «ХЛНДС» Українського ордена «Знак пошани» науково-дослідного інституту лісового господарства та гролісомеліорації ім. Г.В. Висоцького та є землями лісогосподарського призначення. Згоду на вилучення вказаних земель із власності держави постійний користувач не надавав.

Таким чином, на підставі державних актів із власності держави на користь фізичних осіб вибуло п’ять земельних ділянок

28 травня 2020 року слідчі Дергачівського відділу поліції повідомили про підозру колишньому начальнику управління Держкомзему у Дергачівському районі Харківської області у скоєнні злочинів, передбачених  ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Того ж дня кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до Дергачівського районного суду Харківської області.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Другие новости