ПоддержатьУкраїнська

Європарламент планує зміцнити відносини ЄС з Україною

StopCor
StopCor

StopCor

Європарламент планує зміцнити відносини ЄС з Україною

У Європейському парламенті звернули увагу на ряд країн, які потребують підтримки ЄС. Серед них також є Україна. Так, вже анонсовано створення цільового фонду для української держави.

Новину передає "Преса України".

Європарламент почав шукати нові шляхи зміцнення зв'язків та поглиблення співпраці з Україною, Грузією та Молдовою. Комітет закордонних справ вже прийняв звіт про власну ініціативу. Наразі необхідно очікувати голосування членів Європарламенту. Відбудеться воно 24 листопада на пленарному засіданні у Страсбурзі.

Як зазначається, Україна, Молдова та Грузія показали значний прогрес у співробітництві з ЄС. Зокрема, Європарламент рекомендує створити цільовий фонд для вищезгаданих країн, який допоможе ЄС швидше реагувати на кризові та посткризові ситуації у країнах.

"Він об'єднає ресурси державних і приватних донорів для інвестицій в проекти, спрямовані на поліпшення соціально-економічних структур", – пояснили у Європарламенті.

Ще один рекомендований крок до зміцнення зв'язків, зокрема з Україною – посилення підтримки економічних реформ. Крім того, пропонується провести модернізацію нинішнього партнерства. За попередніми даними, Європарламент націлений забезпечити доступ до митного або енергетичного союзу ЄС.

У Європарламенті особливо наголосили на необхідності вирішити територіальні конфлікти, зокрема, спричинені Росією. Так, парламентарі пропонують чинити тиск на країну, яка розв'язала війну в Україні.

Другие новости