ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" вимагав у керівництва "Укрпаперу" зупинити шахрайство під час державних тендерів

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' вимагав у керівництва 'Укрпаперу' зупинити шахрайство під час державних тендерів

Активісти "Стоп корупції" провели акцію протесту під стінами компанії "Український папір" з вимогою зупинити корупційні дії під час проведення тендерних закупівель. За даними представників проекту, фірма через підставні підприємства виграє тендери, постачає канцтовари сумнівної якості та робить поставки на тимчасово окуповані території Донбасу. Подробиці розповіли активісти проекту. 

''СтопКор'' вимагав у керівництва ''Укрпаперу'' зупинити шахрайство під час державних тендерів

"За 2016 рік компанія "Український папір" виграла близько 80%  державних тендерів на постачання канцтоварів. В цілому, за півтора року підприємство уклало договори з державних закупівель на суму понад 480 мільйонів гривень. Як це вдається?

''СтопКор'' вимагав у керівництва ''Укрпаперу'' зупинити шахрайство під час державних тендерів

Український папір має підставні компанії-супутники "ПП Долоня" і ПП "ПАПІРКАНЦТОРГ", які беруть участь у тендерах як "технічні кандидати". На шахрайство вказують ідентичні помилки в текстах документів, однакові переклади і дефекти друку. Тобто для виготовлення документації трьох компаній застосовувалася одна і та ж техніка.

Як діє злочинна схема?

Виграє компанія тендери завдяки низькій ціні, яка нижча собівартості товару, а сам товар імпортний на 100%. Ви запитаєте, як таке може бути? Відповідь проста: ціна або піднімається шляхом укладення додаткових договорів або в результаті поставляється товар нижчої якості.

''СтопКор'' вимагав у керівництва ''Укрпаперу'' зупинити шахрайство під час державних тендерів

"Український папір", засновник та директор якого Володимир Михайленко родом із Єнакієвого, вдається до шахрайських дій під час державних закупівель.

"Український папір" розповсюджує свою продукцію на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області, а це – кримінальне правопорушення!", – розповіли журналісти "Стоп корупції".

Під час акції до представників проекту під виглядом перехожих підходили працівники компанії та цікавились метою заходу. Представники "Українського паперу" відмовились виходити до активістів та проігнорували спілкування. Охоронець будівлі заважав перебуванню активістів на прохідній, погрожував викликати підкріплення та зазначав, що територія нібито приватна.

Другие новости