ПоддержатьУкраїнська

Федина чекає на президента у суді

StopCor
StopCor

StopCor

Федина чекає на президента у суді

Народний депутат Федина отримала обвинувальний акт у справі про погрози президенту Зеленському. Тепер нардеп хоче побачитися з главою держави у суді.

 Фото: Європейської солідарності

Як розповіла Федина "Прямому", вручений їй обвинувальний акт є підсумком процесу слідства, після чого справу передають до суду. Нардеп зізналася, вона разом із іншою фігуранткою справи Марусею Звіробій не думала, що Зеленський доведе все до суду.

"Але наразі справа передається до суду, куди має прийти потерпілий. І він має заявити, чим же ми його так налякали, і як наші слова загрожували його життю", – сказала Федина.

Також її обурило те, скільки державних ресурсів було задіяно на розслідування – лише на експертизи витрачено 80 тисяч гривень, залучено дев'ять слідчих і тринадцять прокурорів – тоді як на Донбасі боєць чотири дні спливав кров'ю, і у державі не знайшлося нікого, щоб його урятувати, передає "UA.NEWS".

Нагадаємо, раніше нардеп Софія Федина прокоментувала скандальне відео з президентом Володимиром Зеленським під час його зустрічі з добровольцями в Золотому.

"Товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний… Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову", – сказала Федина.

Опісля Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження у зв'язку з очевидними ознаками злочину.

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до ГПУ підозру Софії Федині та волонтеру Марусі Звіробій.

28 листопада ДБР і СБУ провели обшук у помешканні Звіробій.

6 лютого ДБР повідомило про підозру волонтеру Звіробій за ч.1 ст.346 Кримінального кодексу – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча.

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання волонтерці Марусі Звіробій, яку звинувачують у погрозах на адресу президента Володимира Зеленського.

Другие новости