ПоддержатьУкраїнська

Фірми з орбіти нардепа “Юзика” отримали понад 100 млн грн від турків з “Онура”

StopCor
StopCor

StopCor

Фірми з орбіти нардепа “Юзика” отримали понад 100 млн грн від турків з “Онура”

All inclusive для турецького забудовника: проти фірми «Онур» порушені десятки кримінальних справ, однак компанія продовжує заробляти на українському ринку. Як зазначають інсайдери, «Онур» має високих покровителів у владних кабінетах. Хто саме стоїть за сумнівними перемогами турків на дорожніх тендерах? Дізнавайтеся з ексклюзивного матеріалу Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=A4vHt3KnJ4E

Як повідомляють ЗМІ, заробляти на великому будівництві “Онуру” допомагають впливові політики, зокрема, нардеп та член транспортного комітету Юрій Корявченков, більш відомий як “Юзик із 95-го кварталу”.

Зокрема, один з найдорожчих щебенів для “Онур Таахуут” постачає компанія “Брекстон”. Тільки торік ця фірма продала турецьким дорожникам щебеню за майже втричі завищеною ціною на 25 мільйонів гривень.

 Близькі до ''Юзика'' структури тісно співпрацюють з ''Онуром'' Ілюстрація: СтопКор

Засновник ТОВ “Брекстон” — давній бізнес-партнер двоюрідного брата Юзика Сергія Корявченкова. У брата нардепа у власності також Рижівський гранітний кар’єр, що на Полтавщині.

Тісно співпрацює з “Онуром” і помічник депутата Юрія Корявченкова Роман Варваров. Його фірма “Каргіл”, що не має у власності навіть жодної машини, у 2019 році за документами надала “Онуру” автомобільних послуг на понад 84 млн грн та щебеню на 4 мільйони.

 Фірма помічника нардепа продала ''Онуру'' щебень на 88 млн грн Ілюстрація: СтопКор

Тож як тільки колишній актор став членом транспортного комітету, справи у його родичів та помічника різко пішли вгору, кажуть політики.

Я знаю, що він дійсно причетний до одного чи кількох гранітних кар’єрів, які постачають щебінь, в тому числі і дорожнім компаніям”, — коментує ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Ми хотіли почути, як ці факти прокоментує сам Юрій Корявченков. Сподівалися зустріти нардепа на засіданнях транспортного комітету та Верховної Ради, чергували на всіх входах під адмінбудівлями, але ні ми, ні колеги-журналісти його не зустрічали. Намагалися зв’язатися з Юзиком через пресслужбу “Слуги народу”, але нас проігнорували.

Знімальна група “СтопКору” вирушила й додому до депутата, але в його недобудованому будинку ніхто ще не проживає, а двері квартири журналістам так і не відчинили.

Другие новости