ПоддержатьУкраїнська

"Футбольний корупціонер" Павелко проігнорував засідання ТСК через "дуже важливий" матч "Шахтаря"

StopCor
StopCor

StopCor

'Футбольний корупціонер' Павелко проігнорував засідання ТСК через 'дуже важливий' матч 'Шахтаря'

11 грудня президент асоціації футболу Андрій Павелко не з'явився на друге засідання Тимчасової слідчої комісії ВР, створеної для розслідування можливих корупційних зловживань у федерації. Головним фігурантом було названо саме Павелка, однак він проігнорував нардепів, виправдавшись "дуже важливим" матчем "Шахтаря".

 Засідання ТСКФото: ''СтопКор''

Народні депутати запросили Андрія Павелка на друге засідання Тимчасової слідчої комісії при Верховній Раді, щоб той дав пояснення щодо численних звинувачень у корупції та махінацій з бюджетними грошима під час виділення коштів на будівництво дитячих футбольних полів по всій країні. Та на засідання ТСК Павелко не прийшов. Замість цього колишній нардеп делегував сюди свого адвоката та підлеглих з Української асоціації футболу.

У листі, який він надіслав голові ТСК Анатолію Костюху, Павелко зазначив:

"На жаль, я не можу бути присутнім на засіданні ТСК, тому що задіяний на дуже важливому єврокубковому матчі "Шахтаря" з італійською "Аталантою", що відбудеться сьогодні у Харкові. Запрошення на цей матч я отримав заздалегідь і підтвердив свою присутність. Гарантую, що вся необхідна інформація буде надана членам ТСК у повному обсязі".

 Голова ТСК Анатолій КостюхФото: ''СтопКор''

Як повідомляв "СтопКор" раніше, перше засідання ТСК відбулося 28 листопада. До складу ТСК входить 8 народних депутатів. Секретарем комісії обрано Михайла Цимбалюка ("Батьківщина"). Як зауважив член ТСК Григорій Мамка, завданням комісії є встановлення та перевірка фактів, які були викладені в ЗМІ. До роботи ТСК будуть залучати журналістів, що проводили розслідування. Планується також створити ресурс, до якого усі охочі могли б надавати інформацію щодо корупції Павелка. До участі запрошують спортсменів, медійників, активістів, представників громадськості.

Нагадаємо, що раніше Генпрокуратура підтвердила наявність п'яти кримінальних проваджень проти Української асоціації футболу і її президента Андрія Павелка.

У жовтні в ефір вийшло розслідування журналіста "СтопКору" Кирила Вольного "Корупційний хет-трик Андрія Павелка", де було викрито корупційні схеми заробітку Федерації футболу України та розкішний спосіб життя її очільника.

Другие новости