ПоддержатьУкраїнська

"Голос" вимагає звільнити Авакова і Клименка

StopCor
StopCor

StopCor

'Голос' вимагає звільнити Авакова і Клименка

Парламентська фракція "Голос" наполягає на звільненні з посад міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Ігоря Клименка в зв'язку з побиттям і зґвалтуванням затриманої жінки поліцейськими в Кагарлику Київської області. 

"Депутати фракції "Голосу" наполягають на звільненні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Ігоря Клименка", - йдеться у заяві фракції.

"Голос" зазначає, що керівництво МВС та Національної поліції повинні понести відповідальність за те, що сталося в Кагарлику.

"Повинна настати неминуча відповідальність за те, що злочинці в погонах катують і ґвалтують людей", - йдеться в заяві.

На думку народної депутатки, заступниці партії "Голос" Інни Совсун, злочину в Кагарлику не сталося б, якби раніше поліцейські понесли відповідальність за свої злочинні дії в інших регіонах України.

"Кагарлика могло б і не статися, якби було покарання за злочини поліцейських у Кривому Озері, у дитячому притулку "Світанок" та за вбивство 5-річного Кирила Тлявова. Але система захищає катів у погонах, а не громадян. Зараз монобільшість має визнати, що реформа поліції — провалена. І для її перезапуску потрібні "нові мізки й нові серця. Керівництво МВС необхідно змінити. Промовчати зараз — це взяти на себе відповідальність за все, що відбувається у поліції сьогодні", - вважає Совсун.

Нагадаємо, 25 травня в поліцію надійшло повідомлення про те, що в місцеву лікарню звернулася жінка, 1994 року народження, з повідомленням про побиття і зґвалтування.

Другие новости