ПоддержатьУкраїнська

Кордон з Молдовою відкритий, на черзі - Польща, Угорщина, Румунія - ДПСУ

StopCor
StopCor

StopCor

Кордон з Молдовою відкритий, на черзі - Польща, Угорщина, Румунія - ДПСУ

В ніч на 29 травня повноцінно запрацювали 6 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, ще в 60 українська сторона чекає дзеркальних дій з боку країн Євросоюзу: Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії

"В 00.00 годин всі пункти пропуску з українського боку кордону відкрилися, прикордонники готові до здійснення всіх пропускних операцій щодо всіх напрямків: як по громадянах, так і по транспортних засобах.

Станом на 9 ранку 6 пунктів пропуску суміжних країн поновили роботу: на кордоні з Молдовою (2 залізничні та 4 автомобільні). Є попередня інформація, що в найближчий час може поновитися робота пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною. Відстежуємо ситуацію, адже в деяких країнах також потрібне урядове погодження на відкриття кордону", -  повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "Українській правді"

Відновлена робота таких пунктів пропуску:

"Мамалига-Крива" (залізничний, розташований у Новоселицькому районі Чернівецької області).

"Кельменці-Ларга" (залізничний, розташований у Кельменецькому районі Чернівецької області).

"Кельменці-Ларга" (автомобільний, розташований у Кельменецькому районі Чернівецької області).

"Сокиряни-Окниця" (автомобільний, розташований у Сокирянському районі Чернівецької області).

"Маяки-Паланка-Удобне" (автомобільний, розташований у Білгород-Дністровському районі Одеської області).

"Серпневе1 - Басараб‘яска" (автомобільний, розташований у Тарутинському районі Одеської області).

Речник ДПСУ пояснив, що всі 66 пунктів пропуску мають різну категорію: автомобільні, залізничні, річкові й морські ділянки.

Демченко додав, що пасажиропотік за минулу добу залишався на рівні попереднього дня – близько 20 тисяч осіб на в’їзд та виїзд.

З відкриттям нових пунктів пропуску прикордонник прогнозують, що пасажиропотік може дещо зрости, однак скоріш за все це не буде стрімко, оскільки, як в Україні діють обмеження на в’їзд іноземців, так і в сусідніх країнах, аби не допустити поширення коронавірусу, діють карантинні обмеження для іноземців зокрема й українців.

Другие новости