ПоддержатьУкраїнська

Голова Дунайського пароплавства Хомяков злякався аудиту: на підприємство не пускають перевірку

StopCor
StopCor

StopCor

Голова Дунайського пароплавства Хомяков злякався аудиту: на підприємство не пускають перевірку

Є що приховувати? Голова Приватного акціонерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» Олексій Хомяков перешкоджає проведенню аудиту на підприємстві. Про це на своєму сайті повідомляє Державна аудиторська служба України.

 Біля комітетів ВРУ тривають протести Фото: СтопКор

Аудитори уже звернулись до Міністра інфраструктури Криклія, НАБУ, Нацполіції, повідомили про ситуацію і просять відсторонити Хомякова від роботи на період перевірки.

 Керівник Українського Дунайського пароплавства Хомяков не пускає на підприємство аудиторів. Фото: скрін.

«З метою забезпечення прозорості та зворотного зв’язку з громадськістю зазначимо, що вказаний аудит включений до плану на підставі звернення Національного антикорупційного бюро України.

Спочатку не виникало жодних труднощів у проведенні перевірки, однак після того, як у суворій відповідності до вимог законодавства до періоду аудиту було включено І півріччя 2020 року, керівник ПрАТ «УДП» Олексій Хомяков почав чинити системні перешкоди аудиторам Південного офісу Держаудитслужби.

Зокрема, державними аудиторами було надано більш як 10 запитів, документи та відповіді на які не надано дотепер. Понад те, документи за період аудиту з 01.01.2020 до 30.06.2020 (період роботи в.о. голови правління Олексія Хомякова, призначеного з 18.11.2019) не надаються взагалі.

Така протидія у проведенні заходів державного фінансового контролю викликає занепокоєння та може свідчити про недержавницьку позицію керівника пароплавства», — ідеться у повідомленні на сайті Державної аудиторської служби України.

У службі зазначають, що перевірка була заздалегідь запланована, а інформація про початок аудиту була заздалегідь розміщена на сайті Південного офісу Держаудитслужби.

Наразі, попри протидію аудиторам, вже встановлено порушень та неефективних управлінських рішень на десятки мільйонів гривень.

Додамо, що Приватне акціонерне товариство «Українське Дунайське пароплавство» має вагоме значення для економіки і безпеки не лише регіону, а й держави загалом. Загальний обсяг доходів, отриманих за період проведення аудиту становить 3,6 млрд гривень. Вартість основних засобів – 808,2 млн грн. Кількість суден, що перебувають на балансі, – 428 одиниць.

Зазначимо, що навесні під стінами Міністерства інфраструктури провели серію акцій протесту, де представники низки громадських організацій та українських підприємств вимагали від міністра Криклія звернути увагу на проблеми «Українського Дунайського пароплавства та на діяльність неефективного очільника відомства Хомякова.

Нагадаємо, активісти «Стоп корупції» та інших громадських організацій зверталися до Міністра інфраструктури Владислава Криклія, Президента України, Прем’єр-міністра та народних депутатів з проханням звернути увагу на безглузду кадрову політику керівника Українського Дунайського пароплавства та знищення ним ключових підрозділів пароплавства.

Додамо, що з моменту початку роботи в УДП офіційний дохід пана Хомякова збільшився аж на три мільйони гривень.

А саме підприємство зазнає збитків, працівники мають заборгованість із заробітної платні.

Другие новости