ПоддержатьУкраїнська

Голова митниці розповів про "контрабанду тижня" 

StopCor
StopCor

StopCor

Голова митниці розповів про 'контрабанду тижня' 

Голова митної служби Максим Нефьодов поділився виявленими фактами контрабанди на митниці за останній тиждень. Зокрема, це перевезення айфонів, які сховані у каві. 

Про це він написав у Facebook, передає УНН.

"Контрабанда тижня. Цього разу буде збірна, бо цього тижня говоримо про поштові і експрес-перевезення (різниця їх в тому, що пошту ви можете кинути в будь-яку скриньку, а експреси - це між відділеннями конкретної компанії)", - написав Нефьодов.

За його словами, кількість кроскордонних посилок весь час зростає, тому це виклик для всіх країн, бо відправлень десятки мільйонів і розбиратись з кожним індивідуально неможливо.

"Що вже казати про нас, коли велика частина процесів не автоматизована, не вистачає обладнання для сканування, а частина перевізників грають не за державу, а проти неї. Але ловимо, виявляємо, вилучаємо, штрафуємо. Ось наприклад: 6 кг психотропних речовин з Перу, зброя і кулі (мене виправили, хоча там ще були і машинки для снарядження патронів у вантажі), айфони, сховані в каві", - повідомив Нефьодов.

За словами голови Держмитниці, з України відправляють часто цигарки. Бувають і культурні цінності - особливо те, що знаходять чорні археологи. В Україну везуть наркотики відносно дрібними партіями, дорогу електроніку.

"Скінчається це часто сумно, бо далі рух посилки простежується і СБУ часто ловить отримувачів на живця. Тому не сподівайтесь, що це непомітно", - підсумував Нефьодов.

Голова митниці розповів про ''контрабанду тижня'' 
Голова митниці розповів про ''контрабанду тижня'' 
Голова митниці розповів про ''контрабанду тижня'' 
Голова митниці розповів про ''контрабанду тижня'' 

Другие новости