ПоддержатьУкраїнська

Головним військовим аудитором столиці призначили фігуранта справи про розтрату 130 тисяч з бюджету

StopCor
StopCor

StopCor

Головним військовим аудитором столиці призначили фігуранта справи про розтрату 130 тисяч з бюджету

Кадрові ротації в режимі онлайн: про своє звільнення тепер уже колишня очільниця Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Марина Бариніна дізналася з смс-ки. Понад те, за каденції міністра Тарана вже скоротили цілі аудиторські відділи. Чому окремі напрямки пустили під ніж? І хто тепер займається перевірками освоєння армійського бюджету? З’ясовував Денис Гойко.

https://www.youtube.com/watch?v=0Tu5RILB5yE&t=226s

Керівником департаменту внутрішнього аудиту міністр оборони призначив свого колишнього знайомого за службою Андрія Бойка.

За інформацією «СтопКору», він служив в одній із паном Тараном військовій частині. З лав збройних сил Бойко звільнився ще п’ять років тому, причому за станом здоров'я, і тоді його визнали непридатним для військової служби. Своєю чергою, новий директор зачищає весь керівний склад Департаменту, а у тепленькі крісла саджає своїх людей.

Так, територіальні управління очолили: Юрій Ніколоко – однокурсник Бойка, Сергій Сиренко – однокурсник за магістратурою Бойка, Сергій Мазка – друг однокурсника Бойка, Олександр Шпиталь – товариш Бойка та Ігор Крамаренко – кум Шпиталя.

 Територіальні управління Департаменту очолили товариші директора Фото: СтопКор

Зауважимо, дев'ятьох провідних спеціалістів Департаменту звільнили без обов’язкової для військового відомства процедури. Хоча цей підрозділ демонстрував непогані результати. Лише торік Департамент запобіг розкраданню майже 2 мільярдів гривень. Для порівняння – це річний бюджет міста Миколаїв. А ефективність українських аудиторів відзначали навіть закордонні спеціалісти.

До речі, під час реформування звільнили навіть двох осіб із кадрового резерву. Тому що за процедурою саме хтось із них мав очолити департамент після звільнення пані Бариніної.

А тепер познайомимося із новопризначенцями. Заступник директора – військовий пенсіонер Костянтин Ульянов. Він не має аудиторської практики у бюджетній сфері. Раніше він викладав і звільнився з лав армії майже 15 років тому.

 Призначенці до Департаменту внутрішнього аудиту МОУ Фото: СтопКор

Начальник відділу аудиту управління коштами, обліку та звітності Юрій Михновецький. У Контрольно-ревізійному департаменті він працював 15 років тому, а до того – був начальником фінансової інспекції військ ППО.

Головний спеціаліст відділу моніторингу Юлія Тамадаєва. Жодного відношення до аудиту не має. Раніше працювала помічницею судді, а наразі у Департаменті виконує функції секретаря.

Столичне управління Департаменту очолив Олександр Шпиталь. Який безпідставно виплатив майже 130 тисяч гривень, коли був начальником фінансово-економічної служби військової частини в Новограді-Волинському. У суді пан Шпиталь визнав провину частково, відшкодував гроші. До речі, він став єдиним офіцером, якого не звільнили. А в його декларації журналісти виявили певні невідповідності.

Другие новости