ПоддержатьУкраїнська

Говорили-балакали: до Львова приїхала заступник міністра оборони, щоб поговорити з громадою про формулу Штайнмаєра

StopCor
StopCor

StopCor

Говорили-балакали: до Львова приїхала заступник міністра оборони, щоб поговорити з громадою про формулу Штайнмаєра

Мешканці Львова та області бояться, що в разі невиконання умов угоди за формулою Штайнмаєра з боку країни-агресора українські військові залишаться в небезпеці. Про це вони розповіли в ході дискусії між урядовцями та громадою у рамках програми "Діалоги про Україну", що відбулась у Львові.

 Дискусія між урядовцями та громадою у рамках програми ''Діалоги про Україну''

"Представники громади публічно заявили про свої побоювання, що в разі невиконання певних умов домовленостей люди (військові на Сході України – ред.) залишаться небезпеці… Літній чоловік, у якого син загинув в АТО, запитав: "Як потиснути руку брату з Донбасу, який вбив мого сина, зятя?". Тобто люди обурювались, оскільки таке рішення було ухвалене постфактум. Тобто президент вчинив дію, а потім почали її пояснювати. Громада уявляла, що буде інакше: спочатку влада спілкується з громадою, вона пропонує свої формати, обговорюють на вищих посадових рівнях держави, а потім, згідно з цим, буде ухвалення рішень", – розповів місцевий активіст ГО "Стоп корупції" Віктор Палас.

Він також висловив свої сумніви щодо ефективності заходу через відсутність юридичної складової.

"Немає документа чи протоколу. У юридичній площині захід не мав значення. Фактично місцеві ЗМІ так і оцінювали… Сам факт приїзду високопосадовців – вагомий та правильний, однак рівень поданої інформації був низький", – висловився Віктор.

 У дискусії взяла участь заступник міністра оборони Аліна Фролова

У дискусії взяла участь громада області, заступник міністра оборони Аліна Фролова, політичний директор Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Антон Колумбет, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та представник "Стоп корупції" Віктор Палас.

Другие новости