ПоддержатьУкраїнська

Громадська організація відстояла права ліквідатора ЧАЕС на отримання пільг – юрист

StopCor
StopCor

StopCor

Громадська організація відстояла права ліквідатора ЧАЕС на отримання пільг – юрист

Завдяки наполегливій роботі ГО "Стоп корупції", зокрема юридичного відділу, вдалось допомогти ліквідатору ЧАЕС, колишньому міліціонеру, отримати пільги, на які він мав право. Про це розповіла керівник юридичного відділу організації Роксолана Арійончик під час пресконференції щодо презентації річного звіту та стратегії на 2020-й рік.

 У столиці відбулась пресконференція Фото: СтопКор

"Для мене найтрепетніші перемоги нашої організації – звернення тих фізичних осіб, які приходять до нас. Ми змогли допомогти ліквідатору ЧАЕС, Володимиру Кабанову, який працював у міліції тривалий час і йому не давали пільг. Ми судились, пройшли дві інстанції та отримали перемогу. Так само було і з панянкою, яка залишилась без квартири. 3-тій випадок – ми порушили кримінальне провадження за шахрайські дії, коли в жінки забрали половину помешкання. Наша організація створена для того, щоб допомагати", – наголосила юристка.

 Роксолана Арійончик Фото: СтопКор

Вона також розповіла, що було отримано 58 тисяч звернень від громадян – як усних, так і письмових. Велику роль у цьому зіграла діджиталізація, адже люди почали більше писати на електронну пошту та сторінку у Facebook. Крім того, кількість зареєстрованих звернень поштової кореспонденції становила 17 569.

"Люди не лінувались та писали. Ми відповіли десь усно, десь письмово, а десь запросили в офіс для юридичних консультацій", – зазначила Арійончик.

Другие новости