ПоддержатьУкраїнська

Гуртожиток чи апартаменти: де живе найбагатша протеже міністра Криклія Мельничук

StopCor
StopCor

StopCor

Гуртожиток чи апартаменти: де живе найбагатша протеже міністра Криклія Мельничук

Кімната у гуртожитку в Національному авіаційному університеті чи квартира в Києві? Журналісти дізнались, де живе молода протеже міністра інфраструктури Владислава Криклія Валерія Мельничук. Це її на початку березня урядовець призначив членкинею наглядової ради державного залізничного підприємства. Зарплатня члена наглядової ради на цьому підприємстві сягає 160 тисяч грн на місяць.

"Відповідно за даними у декларації Валерія Шкаброва (у дівоцтві Мельничук) орендує із чоловіком кімнату 402-б у гуртожитку НАУ.

Цей виш протеже Криклія закінчила два роки тому. Примітно, що саме тут проректором працював покровитель та теперішній начальник Мельничук — Довбань.

Але фактично дівчина проживає на Лівому березі Києва, по вулиці Алмаатинській, у багатоповерхівці.

Цікаво, Мельничук орендує житло за свої гроші чи її знімає квартиру керівництво?", — зазначає журналістка "СтопКору" Христина Кришиха.

Будинок по вулиці Алмаатинській, де живе Валерія

Валерія Мельничук у розпорядженні за підписом міністра Криклія визначена одним із трьох представників держави для забезпечення укладання цивільно-правових договорів.

Вхід до багатоповеріхвки, де мешкає пані Мельничук

Яким чином у відомстві відбирали кандидатів та чи має пані Мельничук відповідні досвід та освіту – журналістам у міністерстві не повідомили.

У декларації чиновниці вказана кімната у гуртожитку НАУ

Сам Криклій назвав інформацію про призначення 24-річної Валерії Мельничук (Шкабрової) на посаду члена наглядової ради "Укрзалізниці" із зарплатою у 160 тисяч гривень — фейком. Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Що стосується саме цієї пані. Я її особисто не знаю. Ми плануємо розпочинати корпоратизацію цього підприємства, нам необхідно там утворити наглядову раду і необхідні були люди, які б займалися документами. Вона і ще один працівник погодилися безкоштовно цим зайнятися. Наглядова рада ще не утворена. Ніякі зарплати додатково ніхто не отримує", – заявив Криклій.

І додав, що якщо державний службовець іде працювати до наглядової ради, він отримує за це "нуль гривень".

Другие новости