ПоддержатьУкраїнська

Харківські активісти оприлюднили відеозвернення у зв’язку зі скандалом навколо Марини Килипко

StopCor
StopCor

StopCor

Харківські активісти оприлюднили відеозвернення у зв’язку зі скандалом навколо Марини Килипко

Харківський підрозділ ВГО «Стоп корупції» бере на контроль питання з розвитком легкої атлетики у Харківській області. Про це заявив керівник регіонального осередку організації і член громадської ради при облдержадміністрації Сергій Усов.

 Сергій Усов Фото: скриншот

Харківський активіст записав відеозвернення у зв‘язку зі скандалом з українською легкоатлеткою з Харкова Мариною Килипко: на Олімпіаду не взяли тренера спортсменки Віктора Шевцова. Нагадаємо, харківська спортсменка Килипко  після виступу у фіналі Олімпійський ігор зі сльозами поскаржилася на відсутність тренера.

Сергій Усов зазначив, що громадськість Харкова вкрай обурена ситуацією, яка склалася з організацією участі в Олімпіаді талановитої землячки. У заерненні на фоні стадіону, де тренується Марина Килипко зі своїм тренером, стопкорівець  закликав навести лад у спортивній галузі області.

«Сльози Марини Килипко — це сльози всієї України!» — наголовив він.

«Чекаємо коментарів від голови Харківської обласної федерації легкої атлетики Губи Анатолія та почесного президента (інформація перевіряється) Кіріленка Віталія, які повинні були зробити все можливе, щоб тренер був поруч зі своєю ученицею», — зауважив Усов.

Він закликав керівників Харківської області,  Департаменту спорту ОДА,  Харківської обласної федерації легкої атлетики, тренерів та  усіх, хто долучений до розвитку легкої атлетики у Харківській області, терміново збирати конференцію та розв'язувати такі значущі для іміджу нашої країни питання на дуже серйозному рівні.

«Але якесь "ніщо" туди поїхало за наші гроші, і каже, що нічого не знало», — коментують відео користувачі мережі.

Зазначимо, Федерація легкої атлетики України оприлюднила заяву з приводу відсутності на Олімпіаді в Токіо персонального тренера спортсменки Марини Килипко, яка виступала у стрибках із жердиною.

«Згідно з регламентом проведення Олімпійських ігор, кількість офіційних осіб у складі делегації для розміщення в олімпійському селищі не може перевищувати 50 відсотків від кількості спортсменів. В олімпійському селищі в Токіо Україна була представлена 31 спортсменом. Атлетів, які входили до резервного складу, оргкомітет не враховував при визначенні квоти для офіційних осіб. Таким чином, для одночасного розміщення в олімпійському селищі в Токіо була передбачена квота не більш як 16 офіційних осіб…», — пояснили у Федерації легкої атлетики України.

«Ми як відокремлений підрозділ громадської організації «Стоп корупції» будемо займатися цим питанням. Будемо з’ясовувати, скільки спрямовується коштів на легку атлетику, хто за що відповідальний», — зазначив Сергій Усов.

Нагадаємо, Марина Килипко посіла 5 місце у стрибках з жердиною на Олімпійських іграх-2020 у Токіо. Загалом харківські спортсмени вибороли для України 3 медалі: «бронза» з тенісу Еліни Світоліної, 2 «бронзи» із синхронного плавання: загальнокомандна та дует.

Другие новости