ПоддержатьУкраїнська

Кандидатка на посаду голови Яготинської ОТГ та ексрегіоналка Дзюба обіцяє платити до 1000 гривень за голос

StopCor
StopCor

StopCor

Кандидатка на посаду голови Яготинської ОТГ та ексрегіоналка Дзюба обіцяє платити до 1000 гривень за голос

500 гривень або 1000 – якщо для молодих сімей. Такі обіцянки роздає міська голова Яготина та кандидатка на посаду голови Яготинської ОТГ Наталія Дзюба. Про це активістам руху «За чесні вибори» розповіли місцеві жителі.

 Спочатку Дзюба підтримувала регіоналів, потім ''Наш край'', а тепер балотується від ''Слуг народу'' Фото: zekomandaregion.kiev.ua

«Що відбулося цікавого вже сьогодні з порушень передвиборчих перегонів на місцевих виборах-2020? Зокрема, є попередня інформація з Яготина, де між собою змагаються надзвичайно різнопланові кандидати. Один із них – це чинна голова пані Дзюба. Наша моніторингова команда працювала безпосередньо в Яготині декілька днів, і місцеві жителі розповідали, що по 500 грн вона обіцяла за те, що будуть виборці голосувати за неї. А молодим сім'ям обіцяла по 1000 грн», – розповів 12 жовтня під час щоденного брифінгу «Стоп політичній корупції» голова правління громадської організації Ігор Бондарчук.

Він додав, що інформація на даний час перевіряється журналістами-розслідувачами. Але вже було щонайменше 7 звернень від людей, які повідомляли про нібито наміри підкупу виборців Дзюбою.

«Є також інформація щодо ексголови Яготинської районної державної адміністрації Василя Шмигановського, який є також кандидатом на посаду голови Яготинської ОТГ. Він начебто раніше працював правоохоронцем і ходив по підприємцях та змушував їх сплачувати певну «мзду». Кому, що і скільки – зараз теж з'ясовують наші журналісти, але суть в тому, що місцеві підприємці до нас звертаються із такими питаннями», – наголосив Бондарчук.

 Указом президента Шмигановського було звільнено з посади Фото: poglyad.tv

За його словами, щонайменше три звернення було про кандидата Володимира Семеняки, який зараз також балотується до Яготинської ОТГ від політичної сили «Наш край» (де була Дзюба) і раніше, за даними жителів, брав активну участь у розкраданні державних земель. Крім того, на даний час він має свій бізнес.

«Я думаю, що в принципі, він міг цю землю і отримати таким чином для своїх бізнес-інтересів. Крім того, є така інформація, що будуть все-таки вживати активних заходів із підкупу виборців, і через те ми здійснюємо там посилений моніторинг», – зауважив Бондарчук.

Він також нагадав курйозну історію, яку розповів представник Олевського осередку «Стоп корупції».

«Цікава інформація є також від міста Олевськ. Зокрема, Олевський територіальний підрозділ надав інформацію про те, що у Житомирі на декількох білбордах, які рекламують кандидата Тетяну Руденьку від партії «Слуга народу», в одному слові – дві помилки: замість слова «освічені» написано «освідченні».

 Білборд із помилками Фото: СтопКор

Повне відео з брифінгу дивіться тут:

https://youtu.be/NkuA-RKqq5E

Другие новости