ПоддержатьУкраїнська

Клімкін заявив про неможливість виконання Мінських домовленостей

StopCor
StopCor

StopCor

Клімкін заявив про неможливість виконання Мінських домовленостей

Буквально Мінські домовленості виконати неможливо. Це було зрозуміло ще при складанні документа, вважає ексглава МЗС України Павло Клімкін.

 Фото: pmg.ua

Про це Клімкін розповів в інтерв’ю, передає "UA.NEWS" посилаючись на "Голос України".

"Мінські домовленості, якщо ви їх читаєте буквально, їх виконати неможливо. Це було зрозуміло з першого дня", – сказав ексміністр, коментуючи ситуацію зі скандальними заявами колишнього першого заступника глави української делегації ТКГ Вітольда Фокіна.

Також Клімкін зазначив, що Мінські угоди «насправді ніякі не угоди, а домовленості. Вони не мають ніякого статусу». Він «був категорично проти цього положення. Навіть думки, що може бути зміна української Конституції».

Коментуючи інформацію про присвоєння «особливого статусу» для окупованих територій, Клімкін заявив, що «ці угоди ніколи не могли б бути виконані. Оскільки, щоб їх виконати, потрібно розписати послідовність і гарантії виконання різних заходів».

"Мінські домовленості були необхідні, тому що це було можливістю «зняти ескалацію навколо Дебальцеве і взагалі на фронті, оскільки Росія планувала не тільки ж Дебальцеве, але і подальшу масштабну ескалацію. Це була просто логіка деескалації. А потім це все дипломатично і політично зіграли", – сказав ексміністр.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що дотримання терористами на Донбасі режиму тиші є тільки зміною тактики російською стороною. Дотримання миру він назвав бажанням Путіна.

План мирного врегулювання конфлікту на Донбасі вже готовий. Міжнародні партнери не сумніваються в тому, що Україна буде і надалі дотримуватися своєї позиції, розповів глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у РФ затримали ексватажка «ДНР».

Другие новости