ПоддержатьУкраїнська

Корж: На тлі слабкості центральної влади України проросійські сили намагаються взяти реванш

StopCor
StopCor

StopCor

Корж: На тлі слабкості центральної влади України проросійські сили намагаються взяти реванш

Через слабкість центральної влади України на сході та півдні продовжують зміцнювати свої позиції такі проросійські політичні сили, як «ОПЗЖ» або «партія Шарія». Подібні тенденції можуть становити загрозу територіальній цілісності України. Таку думку висловив 18 листопада під час круглого столу «Місцеві вибори-2020. Тенденції та уроки» громадський діяч Ігор Корж.

 Ігор Корж Фото: СтопКор

«Поляризація суспільства, яка проявилась на цих виборах, – це дуже великі виклики та загрози для територіальної цілісності нашої держави.

Загроза єдності, загроза існуванню країни як суверенної держави – чітко видно це зараз. Це проявляється і в слабкості центральної влади, і на тлі посилення влади на місцях – регіональних та місцевих еліт. Я вважаю, що в жодному разі нам не можна забувати про те, що існує й агресія РФ, тимчасова втрата територій. Враховуючи війну, ми бачимо явну загрозу того, що проросійські сили в нашій країні намагаються влаштувати реванш. Особливо це видно у східних та південних областях країни, де не тільки «ОПЗЖ» здобуває провідні позиції під час виборів, але й, скажімо, така відверто антиукраїнська сила, як «партія Шарія» теж проходить до місцевих рад», – зазначив він.

Корж також наголосив, що зараз найкращий час для створення нових правоцентристських сил, які б могли відстоювати інтереси євроінтеграції України.

 Круглий стіл на тему: «Місцеві вибори-2020. Тенденції та уроки» в медіацентрі «СтопКор»

З іншого боку, на думку діяча, місцеві вибори-2020 були вільними, це визнано міжнародними інституціями та спостерігачами, у тому числі й представниками місії ENEMO.

«Це свідчить про наявність у нашій країні демократії та свободи виборів – ми тут попереду більшості країн пострадянського простору», – сказав він.

Другие новости