ПоддержатьУкраїнська

Криклій запропонував депутатам скоротити фінансування Запорізького мосту і віддати 300 мільйонів чиновникам

StopCor
StopCor

StopCor

Криклій запропонував депутатам скоротити фінансування Запорізького мосту і віддати 300 мільйонів чиновникам

Робін Гуд навпаки: міністр інфраструктури Владислав Криклій вирішив забрати гроші у пересічних українців і віддати їх посадовцям. Голова відомства запропонував бюджетному комітету ВР "перекинути" 300 мільйонів із будівництва мосту в Запоріжжі на фінансування Морської адміністрації та "Укртрансбезпеки".

Лист Криклія до голови бюджетного комітету ВР Фото: Facebook

Відповідне звернення Криклія до очільника бюджетного комітету Юрія Арістова оприлюднив у своєму профілі у Facebook член парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Куницький.

Нагадаємо, 7 листопада 2019 року чинний на той час голова Уряду Олексій Гончарук повідомив про плани відновлення будівництва мосту в Запоріжжі. Цю багатостраждальну споруду почали зводити ще в 2004 році. 26 листопада оголосили тендер на будівництво мосту, у торгах перемогла компанія з Туреччини. Проєкт передбачав, що міст мають здати в експлуатацію до кінця 2023 року.

Як наголосив нардеп Куницький, завершення цього довгобуду є одним із пріоритетних завдань Зе-команди в Запоріжжі. А відповідальність за зведення цього стратегічно важливого інфраструктурного об’єкта має нести саме відомство Криклія.

Проте останній, на думку парламентаря, вирішив спрямувати гроші на інші статті, де їх можна буде "легко і по-тихому розпиляти".

"Не так давно Криклій на своїй Facebook-сторінці заявив про те, що фінансування скорочувати не будуть! При цьому забув розповісти, як за кілька днів до цього направив листа голові бюджетного комітету з проханням перевести 300 млн грн з запорізького мосту на дуже важливе забезпечення служби морського та річкового транспорту, а також на корумповану "Укртрансбезпеку". Вони ж йому зараз потрібніші. А запоріжці нехай зачекають ще років двадцять", – ідеться у публікації депутата.

Фото: Facebook

Як стало відомо після розгляду, пропозиція міністра не знайшла підтримки у членів бюджетного комітету та була відхилена. Про це повідомляє видання "Гордон".

Своєю чергою, сам Владислав Криклій у коментарі до посту Куницького заперечив, що мав на увазі скорочення видаткової частини запорізького проєкту. Міністр стверджує, що запропонував узяти на будівництво мосту 300 мільйонів зі спецфонду, а гроші загального фонду спрямувати на фінансування "Укртансбезпеки" – нібито для того, аби набрати "нових інспекторів на адекватні зарплати".

Другие новости