ПоддержатьУкраїнська

Лавров отримав від Трампа секретні дані про ІДІЛ – ЗМІ

StopCor
StopCor

StopCor

Лавров отримав від Трампа секретні дані про ІДІЛ – ЗМІ

Передача секретної інформації, яка стосується східного терористичного формування ІДІЛ, відбулася під час візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова та його колеги Сергія Кисляка, посла РФ, до Білого дому. Її росіянам повідомив сам американський президент Дональд Трамп.

Новину повідомляє The Washington Post.

За словами чиновників, розкриття цієї інформації ставить під загрозу "найважливіше джерело інформації" в терористичній "Ісламській державі".

Відзначається, що ця інформація була надана від країни-партнера США в рамках домовленості про обмін розвідданими. Видання пише, що ці дані були настільки секретними, що їх не повідомили навіть союзникам США, а також їх жорстко обмежили серед уряду Штатів.

"Це інформація кодового слова", – додав американський чиновник.

Також джерело в ІДІЛ не давало США дозвіл на поширення інформації Росії й такі дії Трампа ставлять під загрозу співпрацю з "союзником, який має доступ до внутрішньої роботи "Ісламської держави".

Після зустрічі Трампа з Лавровим і Кисляком старші посадові особи Білого дому вжили заходів, щоб зменшити шкоду, звернувшись в ЦРУ та Агентство національної безпеки. Офіційний представник США повідомив, що Трамп "розкрив більше інформації російському послу, ніж ми поділилися з нашими союзниками". ЦРУ й АНБ не відповіло на прохання про коментарі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп закликав українську та російську сторони жити у мирі та налагоджувати відносини. Це він зробив у специфічний спосіб – через соцмережу.

Другие новости