ПоддержатьУкраїнська

Лутковська озвучила теми переговорів у Мінську

StopCor
StopCor

StopCor

Лутковська озвучила теми переговорів у Мінську

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська розповіла, про що веде перемовини з представниками ОРДЛО під час зустрічей в Мінську. Каже, що вирішує багато важливих гуманітарних питань.

Лутковська озвучила теми переговорів у Мінську

Новину повідомляє "Преса України".

"Я перебуваю у Мінську з дуже конкретними питаннями. По цих питаннях мені вдалося домовитися. Це було і переміщення засуджених, з моєю участю їх було перевезено 147 осіб. Ми говорили про долі дітей, я отримала так само претензії з боку представників так званих "ЛНР/ДНР" стосовно ситуації з дітьми на підконтрольній території. Я приїжджаю з дуже конкретними питаннями, які стосуються конкретних сфер моєї діяльності", – повідомила Лутковська в ефірі одного з українських телеканалів.

11 квітня з тимчасово окупованого російськими найманцями Донецька на підконтрольну Україні територію було вивезено 14 в'язнів.

"Це вже сьома передача і це вже відбувається традиційно по чіткій схемі. Приїжджає два автозаки, приїжджають представники так званої "ДНР" з документами та з людьми. Приїжджають представники Міністерства юстиції та пенітенціарної системи, які забирають і особові справи, і людей. У нас є принцип – ми забираємо всіх, кого нам віддають. Тому що це все громадяни України, які самостійно не могли приймати рішення про переміщення", – зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, Тристороння контактна група на чергових переговорах з представниками російсько-терористичних сил домовилася про дотримання режиму тиші обома сторонами конфлікту з 1 квітня. Окрім того, призначена нова дата розведення сил і засобів від лінії розмежування. До такого консенсусу вдалося дійти, завдяки наближенню Великодня.

Другие новости