ПоддержатьУкраїнська

Майбутній шеф Морської адміністрації Ніякий назвав держреєстр "жовтою пресою"

StopCor
StopCor

StopCor

Майбутній шеф Морської адміністрації Ніякий назвав держреєстр 'жовтою пресою'

На крісло голови Морської адміністрації претендує виходець із групи компаній "Трансшип", яка фігурує в низці кримінальних проваджень, пов’язаних зі співпрацею з країною-агресором. Чи підтримує потенційний очільник морської галузі України політику корпорації, бенефіціарним власником якої є його безпосередній нинішній керівник Андрій Іванов? Про це журналіст "СтопКору" Алла Легеза поспілкувалась безпосередньо з директором ДП "Трансшип-сервіс" Іваном Ніяким.

https://www.youtube.com/watch?v=5eDgio00d2E

Утім, пан Ніякий наявність зв’язків з російськими компаніями навідріз заперечує.

"Це все не так насправді, в них треба більше розібратися, тому що це заголовки якихось новин, якихось газет, причому жовтих, мені здається", – запевняє потенційний урядовець.

Щодо Андрія Іванова, то його пан Ніякий визнає найбільш впливовою людиною у своєму житті, своїм учителем.

ТОВ ''Трансшип-Агент'' справно платить податки в бюджет агресора Фото: Rusprofile

Проте цікаво, що саме вважає жовтою пресою Іван Ніякий? Аналітичні платформи чи Державний реєстр судових рішень? У відкритих базах даних є багато цінної інформації стосовно потенційного очільника МорАду.

Візьмемо до прикладу його декларацію, в якій зазначено, що заробітна плата пана Ніякого у ДП "Трансшип-Серівс" становила у 2018 всього близько 6-ти тисяч на місяць, а в компанії "Універсальна буксирна компанія" ще менше.

Не задекларував він ні будинку, ні квартири, навіть орендованої. Лише авто Infiniti, майже пів мільйона гривень готівкою та майнові права ТОВ "Стікон" на суму майже 2 млн.

До речі, ТОВ "Стікон" – компанія-забудовник, яка впродовж останніх 3 років фігурує у дев’яти кримінальних справах.

Зауважимо, Кабмін мав прийняти рішення щодо кандидатури очільника МорАду у середу, 4 грудня. Утім, ані на офіційному сайті уряду, ані на власній сторінці пана Ніякого у соціальній мережі інформації щодо призначення або відхилення кандидата наразі немає.

Отже, вже цього тижня один з найважливіших інфраструктурних органів може очолити людина, яка має безпосереднє відношення до компаній, пов’язаних з окупантами, та за якою тягнеться шлейф кримінальних проваджень і сумнівних зв’язків.

Яким буде фінальне рішення Кабміну – "СтопКор" обов’язково повідомить.

Другие новости