ПоддержатьУкраїнська

У Кабміні хочуть довірити українське море нелегальній обслузі російських кораблів

StopCor
StopCor

StopCor

У Кабміні хочуть довірити українське море нелегальній обслузі російських кораблів

За підсумком співбесід, найбільшу кількість балів серед претендентів на крісло очільника Морської адміністрації отримав Іван Ніякий – директор компанії «Трансшип-Сервіс», віцепрезидент Асоціації «Морської палати України». Кандидатуру Ніякого ще має погодити Уряд. Які у нього шанси та що відомо про потенційного очільника МорАду? Дивіться у сюжеті Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=5eDgio00d2E

За інформацією аналітика Анастасії Бондаренко, Іван Ніякий є керівником двох дочірніх підприємств: це універсальна буксирна компанія та «Трансшип-Сервіс». Останнє фігурує у кримінальному провадженні, яке пов'язане з судноплавною компанією з Росії.

Провадження стосовно дочірнього підприємства «Трансшип-Сервіс», яким сьогодні керує потенційний голова Морської адміністрації, відкрили у вересні 2017 року. Заявником виступив колишній губернатор Миколаївщини Олексій Савченко.

З матеріалів кримінального провадження стає зрозуміло, що в акваторії Миколаївського морського порту проводиться портова діяльність іноземними плавзасобами буксирами «Туман», «Торнадо», «Юпітер», «Топаз Н», які належать підприємству Російської Федерації – ВАТ «Флот Новоросійського торговельного порту».

 ТОВ ''Трансшип'' фігурує у кількох справах, пов'язаних з незаконним обслуговуванням російських суден

Операторами вищезазначених російських буксирів в Україні є ТОВ «Краншип» та ДП «Трансшип-Сервіс».

Як повідомила телефоном пресслужба прокуратури Миколаївської області, справу передали в СБУ.

Що з цього приводу скаже сам керівник ДП Іван Ніякий – журналісти «СтопКору» вирішили довідатися телефоном.

«Це неправда, відверта неправда. Я Вам можу гарантувати, що за часів мого керівництва компанія «Трансшип-Сервіс» не здійснювала обслуговування російських буксирів ніколи – про жодне кримінальне провадження мені невідомо», – заявив потенційний очільник морської галузі.

Другие новости