ПоддержатьУкраїнська

Майно Українського Дунайського пароплавства в Будапешті може дістатися росіянам

StopCor
StopCor

StopCor

Майно Українського Дунайського пароплавства в Будапешті може дістатися росіянам

Тотальний розпродаж активів Українського Дунайського пароплавства: об'єктами тіньових схем все частіше стають не тільки судна та плавзасоби, а й численна нерухомість та земельні ділянки, що належать державному пароплавству. Нещодавно з’явилась інформація, що Україна ризикує втратити свій дунайський «бастіон» в Угорщині. Куди «дрейфує» майно? Та чи дійсно українські посадовці діють в інтересах Росії? Розслідував Кирил Вольний.

https://www.youtube.com/watch?v=gkLk69LclVI

УДП виконує майже 30 відсотків усіх вантажних перевезень Дунаєм. Компанія працює не тільки на внутрішньому, а і на європейському ринках, тому має представництва в Угорщині, Словаччині, Румунії, Австрії та Німеччині. А разом із ними – і великі закордонні активи, в тому числі цінну нерухомість.

Проте останнім часом все частіше почала з'являтися інформація про можливу втрату прав на ці об'єкти. Ба більше, «віджати» їх у судах намагається… Російська Федерація.

Йдеться, зокрема, про будівлю УДП у самому центрі Будапешта. Ще у 1950-х роках одна з найдорожчих будівель угорської столиці дісталася Радянському Союзу, а потім – Україні. Тут було зареєстровано угорське представництво Радянського Дунайського пароплавства.

 Будівля УДП розташована в самому центрі Будапешту Фото: СтопКор

Будівля розташована в самісінькому серці старого міста. Загальна площа 8-поверхівки – майже 4 тисячі квадратних метрів. Тут є і офісні приміщення, і житлові апартаменти.

У 2006 році цей будинок вже намагалися продати за 10 мільйонів євро. Та експерти з нерухомості стверджують, що ця сума явно занижена, і коштує він в рази більше.

Понад те, за словами працівників флоту та угорських юристів, дії українського керівництва пароплавства стосовно будапештського майна виглядають досить дивно та вигідні росіянам.

Другие новости