ПоддержатьУкраїнська

Мешканці гуртожитків матимуть можливість приватизувати свої помешкання

StopCor
StopCor

StopCor

Мешканці гуртожитків матимуть можливість приватизувати свої помешкання

Уряд підтримав законопроєкт, яким у 2021 році гуртожитки можуть передати у власність територіальних громад, а відтак - їхні мешканці зможуть приватизувати помешкання. Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 4 листопада.

 Фото: vchasnoua.com

"Метою програми є забезпечення надання мешканцям гуртожитків можливості реалізувати конституційне право на житло шляхом приватизації житлових приміщень в них відповідно до закону", - зазначено у проєкті закону.

Всього у власність територіальних громад планується передати 490 гуртожитків, зокрема 241 - у 2020 та 249 - у 2021 році. За розрахунками уряду, для цього буде необхідно виділити 1 млрд 271 млн 664 тис. гривень, зокрема мільярд - з місцевих бюджетів, передає "Суспільне".

Так, у документі зазначено, що для розв'язання проблеми забезпечення житлом українців, які живуть в гуртожитках та не можуть придбати власне помешкання необхідно:

  • затвердити обласними та Київською міською державними адміністраціями за погодженням з органами місцевого самоврядування графіка передачі гуртожитків із встановленням термінів передачі;
  • встановити регіональні та місцеві програми обсягів і строків фінансування заходів з передачі гуртожитків у власність територіальних громад коштом державного і місцевого бюджетів, інших джерел, не заборонених законодавством.

Урядовці розраховують, що завдяки програмі приватизувати житлові приміщення зможуть 68 604 людини.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Кабміні погодили звільнення голів трьох ОДА після виборів.

Другие новости