ПоддержатьУкраїнська

Миротворці ООН на Донбасі: важливі подробиці, чому Путін погодиться на сценарій України

StopCor
StopCor

StopCor

Миротворці ООН на Донбасі: важливі подробиці, чому Путін погодиться на сценарій України

Російський президент Путін буде змушений погодитися на введення миротворців на Донбас, оскільки Україну в цьому питанні підтримав весь світ. І сьогодні є всі шанси змусити російського диктатора погодитися на умови України, передає "Діалог.UA".

Як заявив в інтерв'ю "Обозревателю" заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак, вже 40 країн готові виділити військовий контингент для участі в миротворчій місії на Донбасі.

Гримчак впевнений, що у Путіна не буде інших варіантів, як погодитися на український сценарій по ООН, інакше проблеми з США у РФ триватимуть і далі.

"Якщо Росія все ж таки ухвалить рішення про те, що вона виходить з українського Донбасу, то США готові їм у цьому допомогти. Якщо ні, то Сполучені Штати гарантують ті неприємності, які будуть далі посилюватися", – процитував Гримчак слова спецпредставника США по Україні Курта Волкера під час його недавнього візиту на Донбас.

Друга причина, яка також може змусити Кремль прийняти умови України по миротворцях, в обхід права вето РФ в Радбезі ООН. Цей момент серйозно обговорюється в експертному середовищі. Гримчак зазначає, що сьогодні досить часто звучать ідеї про повномасштабне реформування не тільки Радбезу, а й ООН в цілому. Через нахабного і зухвалої поведінки Росії дана структура перестає відповідати викликам часу і не виконує ті завдання, заради яких створювалася Організація.

Другие новости