ПоддержатьУкраїнська

Мисливці за привидами: "СтопКор" викриває примарні організації нардепа Денисенка

StopCor
StopCor

StopCor

Мисливці за привидами: 'СтопКор' викриває примарні організації нардепа Денисенка

З початком російської агресії Дніпро став справжнім форпостом незалежності України. Тому не дивно, що громадянська свідомість та активність тут на високому рівні. Та не завжди благі наміри, що декларують громадські організації на папері, знаходять підтвердження реальними справами у житті.

Нагадаємо, що у минулих випусках журналісти «СтопКору» розплутали корупційну схему щодо відчуження комунального майна та землі у самісінькому центрі Дніпра. Йдеться про «Парк ракет», вартість майна та землі якого експерти оцінюють у суму від 3 до 5 млн доларів.

Торік народний депутат Андрій Денисенко заснував громадську організацію «Центр соціальних технологій «Інфопростір». Після низки рішень корумпованих чиновників комунальне майно передали вищезгаданій організації з можливістю його відчуження у випадку, якщо ГО що-небудь тут відремонтує. А це надавало організації право першочергової приватизації майна без будь-якого аукціону і за ціною у сотні разів нижче ринкової.

Та як виявилось, це лише верхівка корупційного айсберга. Зрозумівши на прикладі «Парку ракет» як працює ця схема, команда «СтопКору» уважніше придивилася до діяльності громадських організацій Дніпра, які пов'язані з парламентарієм-прогульником Денисенком та знайшли багато цікавого.

Дивіться ексклюзивне розслідування «Стоп Корупції»:

https://www.youtube.com/watch?v=i65nYIKs1LU

Другие новости