ПоддержатьУкраїнська

«Містобудівне знищення»: Київ хочуть забудувати без згоди з громадою

StopCor
StopCor

StopCor

«Містобудівне знищення»: Київ хочуть забудувати без згоди з громадою

Зміни до програми розробки містобудівної документації Києва винесено на голосування на сесію міськради столиці 13 травня. Столичні активісти обурені. Вони звернулись до киян і депутатів міськради з вимогою зняти проєкт з голосування і винести на обговорення громади. Про це повідомила керівниця Солом’янського районного підрозділу ВГО «Стоп корупції» у Києві Олена Худолій.

 Фото: соціальні мережі

12 травня у соціальних мережах оприлюднений проєкт рішення «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13 листопада 2013 року № 518/10006 «Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації Києва». Проєкт за поданням заступника міського голови столиці Петра Оленіча винесений на сесію Київради у четвер, 13 травня.

 Фото: соціальні мережі

Столичні активісти обурені запропонованими змінами. Зокрема, йдеться про дозвіл на передачу чималої ділянки паркової зони з озерами у середмісті столиці під багатоповерхову забудову. На переконання громадськості, подані пропозиції призведуть до знищення соціальної інфраструктури та громадського простору Києва. А проєкт забудови не виносився на громадські слухання, як того потребує закон – обурюються кияни.

«Територіальна громада Києва не може реалізувати своє право на місцеве самоврядування, що суперечить Конституції України та усім міжнародним стандартам. Права громади порушують свідомо, протягуючи технічні завдання  для зміни детальних планів територій без урахування думки киян. Усі ці проєкти передбачають тотальну забудову парків, скверів, шкіл, садочків, стадіонів - одним словом, знищення комунального майна і життєво важливих  для функціонування міста і комфортного проживання киян об’єктів", - зазначає представниця «Стоп корупції» у Солом’янському районі столиці Олена Худолій.

 Фото: соціальні мережі

Як запевняють столичні активісти, пропозиції з забудови порушують чинний Генплан столиці. Тому вимагають зняти проєкт з розгляду міськради.

«1. Корупційна схема легалізації будівництв через детальні плани територій має бути зупинена і рішення про внесення змін до Програми розробки містобудівної документації потрібно зняти з порядку денного та винести на обговорення широкого загалу населення.

  1. На рівні Верховної Ради України потрібно створити ТСК і залучити правоохоронні органи до розгляду проблем самочинного будівництва в Києві та перевірці на відповідність містобудівному законодавству детальних планів територій столиці. Адже в Києві не затверджено новий Генплан, а чинний Генплан тотально порушується при розробці та затвердженні ДПТ», - йдеться у зверненні активістів.
  2.  Фото: соціальні мережі

    Вони називають запропоновані зміни до містобудівної документації «містобудівним знищенням столиці» і покладають відповідальність за протизаконний, на їхню думку, проєкт рішення Київради на голову КМДА Віталія Кличка і лідерів парламентських партій України, представлених у столичній міській раді.

    «Головам фракцій ВР, чиї представники будуть голосувати 13 травня в Київраді, потрібно замислитись над тим, як мотивувати не брати хабарі від забудовників за прийняття завідомо корупційних рішень будівельної мафії!» - резюмують столичні активісти.

    Зазначимо, Солом’янський районний відокремлений підрозділ ВГО «Стоп корупції» активно виступає проти хаотичної забудови столиці з порушенням містобудівних і санітарних норм.

    Другие новости