ПоддержатьУкраїнська

МОЗ: медична система може витримати по 15-20 тисяч хворих на коронавірус за добу

StopCor
StopCor

StopCor

МОЗ: медична система може витримати по 15-20 тисяч хворих на коронавірус за добу

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що медична система в Україні готова витримати по 15-20 тисяч хворих на COVID-19 за добу. За його словами, якщо цей показник буде понад 20 тисяч, то медична система не витримає.

 Віктор Ляшко Фото: Сергій Долженко/ЕРА

Про це пише РБК-Україна.

"Будь-яка система охорони здоров'я небезмежні і ключовим має бути дотримання санітарних норм. Наше завдання - готуватися до самих песимістичних сценаріїв. Коли ми говоримо, що вийшли на цифри 7-8 тисяч на добу, то наше завдання - переорієнтувати систему охорони здоров'я від запобігання хвороби до зменшення смертності", - сказав Ляшко.

У парламентському комітеті з питань охорони здоров'я зазначають, що медсистема України не стоїть на місці, проте понад 20 тисяч випадків у добу витримати буде не здатна.

"Постійно створюються додаткові ліжка в лікарнях, облаштовуються польові шпиталі, щоденно нарощується потужність медичної системи. На сьогоднішній день ми розуміємо, що вона може впоратися з 15-20 тисяч хворих на добу. Але якщо буде понад 20 тисяч - до цього наша система на сьогодні не готова", - пояснив глава комітету Михайло Радуцький.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, в Україні за добу зафіксовано понад 8600 випадків COVID-19.

Другие новости