ПоддержатьУкраїнська

На Донбасі російські найманці знову відкривали вогонь, загинув боєць ЗСУ

StopCor
StopCor

StopCor

На Донбасі російські найманці знову відкривали вогонь, загинув боєць ЗСУ

Російські найманці з початку доби 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один український військовий зазнав несумісних з життям поранень. Про це повідомили в пресцентрі штабу Операції Об'єднаних сил, передає Інтерфакс-Україна.

 Фото: пресцентр ЗСУ

"З початку цього періоду зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 9 по позиціях українських захисників і 2 обстріли цивільної інфраструктури. Так, неподалік населених пунктів Піски і Водяне, що на Приазов'ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру і стрілецької зброї", – йдеться в повідомленні на сторінці в Facebook.

Поблизу населеного пункту Широкине ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське – станкові протитанкові гранатомети.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил дістав несумісних із життям поранень. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника", – йдеться в повідомленні.

Крім того, в районі Водяного противник двічі вчинив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

Що відомо про порушення з боку РФ:

  • Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Зазначається, що тривають військові навчання на полігонах і навчання найманців для проведення збройних провокацій та можливої ескалації конфлікту.

"Ще раз наголошуємо, що підрозділи Збройних сил України перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов'язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, яких було досягнуто в рамках Тристоронньої контактної групи", – наголосили в штабі ООС.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Зеленський заявив, що Україна зробить все заради миру.

Другие новости