ПоддержатьУкраїнська

На Донбасі винесли вирок двом членам виборчої комісії, які фальсифікували підписи під час виборів президента

StopCor
StopCor

StopCor

На Донбасі винесли вирок двом членам виборчої комісії, які фальсифікували підписи під час виборів президента

 У Мар’їнському районному суді Донецької області відбулося слухання справи стосовно двох членів виборчої комісії, які підробляли виборчі документи. Таке кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 158 КК України.

Суд встановив, що 21 квітня 2019 року, у ході проведення другого туру виборів на пост Президента України, о 20:20, після закриття виборчих дільниць, перебуваючи за місцем розташування зазначеної виборчої комісії, 57-річна та 56-річна жінки, маючи доступ до списків виборців і достовірно знаючи, що 57 осіб не скористались своїм виборчим правом та не взяли участь у голосуванні, підробили у графі контрольного талона їх підписи про нібито отримання виборчих бюлетенів. У подальшому вказані підроблені бюлетені використано під час підрахунку голосів на користь одного з кандидатів.

Під час судового слухання обвинувачені свою провину в скоєнні злочині визнали повністю та розкаялись. Прийнявши до уваги усі обставини та доводи сторін суд ухвалив рішення про призначення обом засудженим покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на 2 роки та з іспитовим строком 2 роки, повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

Другие новости