ПоддержатьУкраїнська

На Рівненщині партія "Батьківщина" виграла суд щодо реєстрації кандидатів

StopCor
StopCor

StopCor

На Рівненщині партія 'Батьківщина' виграла суд щодо реєстрації кандидатів

У Рівненській області представники ВО "Батьківщина" виграли суд щодо відмови реєстрації їхніх кандидатів на виборах в Костопільську ОТГ.

 Фото: file.liga.net

Про це у своєму Facebook повідомив голова райради Сергій Ткачук, інформацію "Суспільному" також підтвердив речник обласного осередку Володимир Попик.

Раніше ТВК відмовила партійцям, оскільки в поданому пакеті документів нібито виявили порушення. Як пояснював керівник тервиборчкому Микола Кособуцький, 13 кандидатів в депутати не вказали свої зобов'язання щодо мандатів, які мають або не мають, порушена гендерна рівність, а також порушені вимоги Виборчого кодексу про повідомлення про проведення конференції.

У партії назвали рішення ТВК упередженим та звернулись до суду. У підсумку, як зазначив речник "Батьківщини" в області Володимир Попик, окружний адмінсуд визнав рішення тервиборчкому незаконним і зобов'язав зареєструвати список.

Інша ситуація із головою районної ради Сергієм Ткачуком. Йому ТВК відмовила у реєстрації кандидатом на посаду очільника Костопільської ОТГ. Йому територіальна виборча комісія відмовила через нібито подання неправдивих даних щодо корпоративних прав.

Сергій Ткачук суд щодо скасування цієї відмови програв. Однак, як зазначив у себе в Facebook, він на рішення суду першої інстанції подає апеляцію.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, в Одеській області посадовець Подільської мерії планував підкупити членів виборчкому.

Другие новости