ПоддержатьУкраїнська

На суді у справі МН17 адвокатам Пулатова дали доступ до уламків "Боїнга"

StopCor
StopCor

StopCor

На суді у справі МН17 адвокатам Пулатова дали доступ до уламків 'Боїнга'

Суд надав доступ захисту Олега Пулатова до уламків літака МН17 та дозволив оглянути реконструкцію зі своїм експертом і оцінити пошкодження.

 Фото: vesti.ua

Про це повідомляє пресслужба суду, передає "ZN.UA".

У відомстві також вирішили відправити ще один запит у США за супутниковими знімками, на яких видно запуск ракети. Востаннє такий запит здійснювали в 2016 році, тому зараз потрібно зробити це знову, оскільки у суді розпочалася експертиза.

Поруч з цим, суд досі не прийняв рішення стосовно багатьох запитів російської сторони, зокрема, щодо необхідності розслідування альтернативних версій катастрофи літака.

"Захист вважає, що пояснення (причин катастрофи), відмінні від сценарію з "Буком", не можна виключати. Суд зазначає, що в цьому випадку у першу чергу повинні бути оскаржені основи сценарію з "Буком", представлені прокуратурою. Обвинувачений ще не зробив ніяких заяв щодо цього. Його хід дій під час розгляду важливий. Якщо обвинувачений заявляє, наприклад, що він був десь зовсім в іншому місці і не має нічого спільного з висунутими проти нього звинуваченнями, навіщо йому хотіти розслідувати інші сценарії?", — йдеться в повідомленні суду.

Як відомо, новий блок слухань розпочнеться 31 серпня.

Нагадаємо, 8 червня, у Нідерландах стартував черговий блок слухань у справі про збитий малайзійський "Боїнг" MH17. Попереднє слухання відбулося 23 березня тільки з участю зацікавлених сторін, без публіки і преси через пандемію коронавірусу. При цьому ще рік тому JIT назвала імена чотирьох обвинувачених.

Другие новости