ПоддержатьУкраїнська

На Житомирщині видобуватимуть корисні копалини у заповіднику

StopCor
StopCor

StopCor

На Житомирщині видобуватимуть корисні копалини у заповіднику

Громада Олевської ОТГ на Житомирщині занепокоєна екологічними наслідками запланованого видобування берилію на території району. Регіональний осередок ВГО «Стоп корупції» направив відповідний запит до Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів. Про це розповів координатор організації в Житомирській області Олександр Ігнатьєв.

 Запит до Міністерства захисту довкілля. Фото: СтопКор

Яким чином збираються добувати берилієву породу на Пержанському родовищі на Олевщині? Чи є радіація і яка токсичність у видобутої породи? Які негативні екологічні наслідки можуть виникнути в результаті видобутку? Ці та інші питання в громади Олевської ОТГ виникли до Міндовкілля.

«Видобувати берилій планують у тому числі на території Поліського заповідника. Цим питанням ми займаємося з 2018 року. Бентежить той факт, що громаді не доносять інформацію, яким чином буде видобуватися порода: кар’єрним або шахтним? Яка токсичність у породи, що видобувається? Чи буде там радіація або радіоактивні елементи? Цікаво дізнатися, яким чином видобування може вплинути на навколишнє середовище – болота, ріки, та найголовніше – на здоров’я жителів громади?» - розповідає стопкорівець Ігнатьєв.

За словами активіста, житомирський регіональний осередок ВГО «Стоп корупції» прийняв рішення розпочати збір документів і об’єктивно вивчити ситуацію навколо Пержанського родовища в Олевській ОТГ на Житомирщині.

Перше звернення вже підготовлено і передано до Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів.

 Фото: СтопКор

«Подивимось, що вони відповідатимуть. І разом розберемо ці відповіді. На основі отриманої інформації звертатимемось до відповідних органів», - резюмує Олександр Ігнатьєв.

https://www.facebook.com/100051686923039/videos/268237274909168

Зазначимо, раніше «СтопКор» повідомляв, що за два місяці 2021 року держава виставила на продаж  десятки спецдозволів на видобування природних копалин у Житомирській області.

Другие новости