ПоддержатьУкраїнська

НАБУ буде співпрацювати з Антикорупційним бюро Польщі

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ буде співпрацювати з Антикорупційним бюро Польщі

Представники Національного антикорупційного бюро України та Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща підписали у Варшаві меморандум про співпрацю.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

У відомстві зазначають, що підписаний меморандум передбачає обмін між країнами інформацією та досвідом у галузі виявлення та запобігання корупції, проведення розслідувань і розкриття корупційних злочинів.

"Ми вивчали досвід Польщі, Румунії, Австрії та інших країн, щоб визначити найкращу модель для боротьби з корупцією, яку можна застосувати в Україні. Переконаний, підтримувати тісні відносини з антикорупційними органами інших держав дуже важливо. Адже корупційні схеми, які розслідують наші детективи, здебільшого не закінчуються в Україні", — зазначив директор НАБУ Артем Ситник.

За словами Артема Ситника, переговори про підписання даного меморандуму велися ще з минулого року.

Так, в рамках співпраці НАБУ та ЦАБ домовилися про взаємне сприяння антикорупційним заходам, реалізацію спільних навчальних програм, робочих візитів, програм стажування, конференцій і семінарів, обмін експертами, а також відомостями про новітні науково-технічні розробки, інноваційні досягнення, комп'ютерні програми.

Другие новости