ПоддержатьУкраїнська

Найбільше всього порушень виборчого процесу було у Дніпрі, — Опора

StopCor
StopCor

StopCor

Найбільше всього порушень виборчого процесу було у Дніпрі, — Опора

Голова громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що найбільше заяв про порушення виборчого процесу під час другого туру місцевих виборів було у Дніпрі. Всього в обласному центрі було зафіксовано 206 заяв про порушення.

 Фото: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Про це пише УНН.

"В цілому наша організація зафіксувала 275 інцидентів пов'язаних із організацією проведення виборів. Національна поліція України, за офіційною інформацією станом на 20:00, отримала 407 заяв і повідомлень серед яких велика (кількість - ред.) - від спостерігачів ОПОРИ, про порушення, які мають відношення до виборчих процедур. Так само як наші дані, вони корелюються з даними Національної поліції, що найбільша кількість звернень, заяв, порушень була зафіксована у місті Дніпро. За даними поліції, 206 з 407 — фактично половина від усіх, які надійшли до органів правопорядку. Тоді як, наприклад, на другому місці є Львівська область, де відбувалися вибори у двох ОТГ і всього надійшло 46 повідомлень. Інші міста забезпечили ще менший рейтинг", - зазначила голова громадянської мережі.

Айвазовська додала, що найбільше порушень стосувалося фотографування виборчого бюлетеня. Зокрема, 177 таких інцидентів зафіксовано поліцією. За даними спостерігачів ОПОРИ, такі порушення були здійснені на понад 13% виборчих дільниць. Найбільше їхня чисельність припадає теж на місто Дніпро.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, у ОП заявили, що не збираються “спускати на гальма” історію з КСУ.

Другие новости