ПоддержатьУкраїнська

Нардеп заявив, що система е-декларування сама робить помилки

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп заявив, що система е-декларування сама робить помилки

В е-декларуванні сам софт робить помилки.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив депутат Віктор Чумак.

"Сьогодні я спробував заповнити, поставити точний метраж будинку з комою й десятими частками метрів, і декларація мене далі не пустила. Повинно бути округлення якесь туди, або сюди", – розповів депутат.

"Я два рази заповнював декларацію в тестовому режимі, мені було набагато легше. Вона була з усіма полями, які передбачені законом. А зараз вона стала трохи інша. Вона не важка. Вона просто не відповідає закону зараз, це по-перше. По-друге, некоректний сам софт. Сам софт робить певні помилки, яких потім можуть звинувачувати тебе. Не повинно так бути. Для заповнення я не думаю, що вона така важка, просто там треба однозначно мати на руках всі документи", - зазначив він.

Чумак також не виключив, що з-за технічних збоїв і дискредитації самої програми знову буде спроба змінити е-декларування.

"Я абсолютно не виключаю, що це робиться свідомо, скоординовано", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду міністри відзначили численні проблеми, що виникають під час заповнення електронних декларацій, що потребують негайного вирішення.

В Україні з 00:00 15 серпня в тестовому режимі запустили систему електронного декларування доходів чиновників, однак без механізму захисту даних. У НАЗК впевнені, що найближчим часом всі недоліки технічного характеру будуть виправлені.

Разом з тим Центр протидії корупції та ряд нардепів вважають, що запуск системи без сертифіката безпеки зробить неможливим притягнення корупціонерів до відповідальності.

Другие новости