ПоддержатьУкраїнська

"Народний фронт" може наполягти на прийнятті закону про імпічмент президенту

StopCor
StopCor

StopCor

'Народний фронт' може наполягти на прийнятті закону про імпічмент президенту

На тлі скандалу з "рюкзаками Авакова" українські політсили можуть все ж підтримати закон про імпічмент Петру Порошенку. Зокрема, вирішальний голос можуть віддати депутати "Народного Фронту".

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив відомий політтехнолог Сергій Гайдай. Новину передає "Преса України".

Експерт пояснив, що конфлікт інтересів між українським лідером Петром Порошенком та міністром МВС Арсеном Аваковим може підштовхнути фракцію "Народний фронт" до важливого рішення. За словами Гайдая, наразі політсила уже не має колишнього високого рейтингу, однак 81 голосу депутатів партії може виявитись достатньо для підтримки закону про імпічмент президенту.

"Для «Народного фронту» як і для БПП вибори – як страшний сон. Але 81 депутат – це сила. З початком сесії в ВР вони цілком можуть підтримати закон про імпічмент президенту. Знаю, в Раду він вже внесений. І спікер Ради - їх людина. А в змові з "Батьківщиною", "Свободою", "Самопоміч" та позафракційними (на Ляшко можна не розраховувати - цей ситно живе на службі у Банкової) - справа може і вигоріти. І тоді вже не Аваков на короткому повідку, а Петро Олексійович", – роз'яснив політтехнолог.

Він також попередив, що антирейтинг українського президента може значно ускладнити його політичне життя у майбутньому. Нагадаємо, закон про імпічмент президенту був внесений у Раду за ініціативою нардепа Юрія Дерев'янка 31 жовтня. Раніше Петро Порошенко заявляв, що збирається відбути повний термін на посту президента, тому він заперечив можливість дострокових виборів в країні. Тим часом ряд політичних експертів зауважили, що шанси Порошенка достроково покинути посаду досить великі, не зважаючи на те, що до наступних виборів залишилось менш як рік.

Другие новости