ПоддержатьУкраїнська

Не "Укрзалізницею" єдиною: у ВР розглядали питання арешту Дубневича (трансляція)

StopCor
StopCor

StopCor

Не 'Укрзалізницею' єдиною: у ВР розглядали питання арешту Дубневича (трансляція)

31 жовтня народні депутати України розглядають питання щодо надання згоди на арешт Ярослава Дубневича, який за даними ГПУ обікрав філію "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Депутати, серед іншого, розглядають питання "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича".

Відповідне подання з трибуни представляє генеральний прокурор Руслан Рябошапка, повідомляє "Уніан".

https://www.facebook.com/UNIAN.net/videos/418297285781531/

Зазначається, що 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка направив у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата дев'ятого скликання Дубневича.

Пізніше генпрокурор уточнив, що просить парламент також дати згоду на затримання і взяття під варту Дубневича. У ГПУ зазначили, що зібрано достатньо доказів для повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки в розмірі 93 млн 277 тис. грн.

За даними ГПУ, Дубневич зі спільниками вивчив попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняв рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Однак, не "Укрзалізницею" єдиною! Як з'ясували журналісти, Ярослав Дубневич разом зі своїм братом Богданом фактично довели до банкрутства дві ТЕЦ на Львівщині, через що 60 тисяч мешканців цієї зими виживатимуть без опалення в домівках.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Другие новости