ПоддержатьУкраїнська

Новини Дніпра: місцевий кандидат у мери підкупив майже 15 тисяч виборців

StopCor
StopCor

StopCor

Новини Дніпра: місцевий кандидат у мери підкупив майже 15 тисяч виборців

Політичне МММ? У Дніпрі один із кандидатів організував цілу піраміду купівлі голосів виборців за допомогою месенджера. Про це 18 листопада під час круглого столу «Місцеві вибори-2020. Тенденції та уроки» в медіацентрі «СтопКор» розповів голова правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

 Ігор Бондарчук Фото: СтопКор

Він власноруч спробував приєднатись до «касти» та знайшов неспростовні докази підкупу.

«Вони створили групу у популярному месенджері, яка наразі нараховує майже 15 тисяч учасників. Серед них 16 осіб – адміни групи. Схема така: спочатку людина підписується, далі там з’являється повідомлення «вільний адмін» і людина ставить лайк. Після цього потрібно написати адміну в особисті повідомлення питання «як заробити». Далі необхідно на запит надати свої дані, а також прописку», – розповів він.

 Студентам пропонують заробити гроші ''за 15 хвилин'' Ілюстрація: СтопКор

Уже в день виборів людина дізнається, за кого потрібно голосувати. Далі справа проста – проголосувати за потрібного кандидата, сфотографувати бюлетень та надіслати адміну, а в кінці вже отримати гроші на картку.

За кожного запрошеного друга – доплата.

 Ілюстрація: СтопКор

За словами Бондарчука, група надзвичайно швидко росте.

«Лише за останню добу туди приєдналися щонайменш 2 тисячі людей», – каже він.

22 листопада в Дніпрі відбудеться другий тур виборів мера. На посаду міського голови претендують два кандидати – Борис Філатов і Загід Краснов.

Про підкуп виборців:

  1. За підкуп виборців передбачено покарання до 2-х років обмеження волі.
  2. Підробка, незаконне виготовлення, використання чи зберігання незаконно виготовлених виборчих документів караються позбавленням волі від 3 до 7 років.
  3. Підкуп виборців чи учасників референдуму, а також реалізація права голосу більше одного разу каратиметься штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами або обмеженням волі на строк до 2 років.
  4. Пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за будь-які дії, пов’язані з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права, караються обмеженням волі на строк до 3-х років.
  5. Читайте більше останніх новин Дніпра.

    Другие новости