ПоддержатьУкраїнська

Новини Дніпра: у місті відбувся "антитарифний" мітинг

StopCor
StopCor

StopCor

Новини Дніпра: у місті відбувся 'антитарифний' мітинг

У неділю, 24 січня, у Дніпрі біля будівлі міської ради відбувся мітинг протесту проти зростання тарифів на комунальні послуги. У заході, за підрахунками кореспондента "Радіо Свобода", взяли участь кількадесят людей, переважно пенсіонерів.

 Фото: RFE/RL

Що вимагали:

  • Серед вимог протестувальників до уряду – зменшення цін на газо- та електропостачання удвічі, а також боротьба з постачальниками-монополістами.

"Необхідно боротися з причинами цього тарифного "геноциду". А причина – це приватизація суспільно важливих галузей комунальних послуг. Треба покінчити з монополізацією комунальних послуг – на всеукраїнському й місцевому рівнях", – сказав організатор мітингу Андрій Бут.

Окрім того, учасники заходу оприлюднили вимоги до міського голови Дніпра Бориса Філатова, серед яких – зменшення на 1 гривню вартості проїзду в маршрутних таксі та зниження наполовину тарифів на водопостачання, а також обслуговування ліфтів та будинків, де немає ОСББ.

"Половина моєї пенсії йде на оплату комунальних послуг. Мені її не вистачає. А я ж – ветеран праці, у мене понад 40 років трудового стажу", – сказала одна з учасниць акції Меланія.

З міської ради до протестувальників ніхто не вийшов, оскільки неділя є вихідним днем.

Організатори оголосили, що ця акція є попереджувальною та пообіцяли продовжити протести.

Перша цьогорічна акція проти підвищення тарифів на комунальні послуги в Дніпрі відбулася 15 січня. Тоді учасники тримали в руках плакати з антипрезидентськими гаслами й вимагали відставки керівника уряду Дениса Шмигаля.

Читайте інші новини Дніпра.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, у Дніпрі екскерівників міліції виправдали за організовані перевезення тітушок.

Також може бути цікаво: у Дніпрі невідомий підбіг до чоловіка, який повертався додому, та вдарив його ножем у шию. Повідомляється, що постраждалий помер на місці до приїзду медиків.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей