ПоддержатьУкраїнська

Об’єднати або взагалі не розглядати: Одарченко пояснила, що коїться з законом про лобіювання

StopCor
StopCor

StopCor

Об’єднати або взагалі не розглядати: Одарченко пояснила, що коїться з законом про лобіювання

У парламенті наразі представлені 4 законопроєкти про лобіювання. Утім, поки що їх не поспішають приймати. Причиною може бути або бажання нардепів об'єднати їх в один, або ж навпаки, небажання адміністрації Президента розглядати їх узагалі. Таку думку висловила засновник Асоціації професіоналів у сфері GR та лобістів, голова політичної партії «Національна платформа» Катерина Одарченко під час круглого столу на тему «Лобіювання: досвід США та український сценарій», що відбувся в медіацентрі «СтопКор» 14 липня.

 Катерина Одарченко Фото: СтопКор

«Профільний комітет направив законопроєкти на доопрацювання як такі, що не відповідають Конституції. Як на мене, це або спосіб затягування прийняття цих законів, або спроба все ж таки об'єднати та прийняти як один законопроєкт. Або ж це просто небажання адміністрації Президента взагалі розглядати це питання. Як казав пан Шевчук, колишній голова Конституційного Суду, нема жодних підстав вважати таке регулювання неконституційним. Воно винятково про прозорість, воно винятково про реєстрацію зустрічей із лобістами та воно є важливою частиною роботи у боротьбі з корупцією в Україні. Сподіваємося, що ми побачимо прийняття або одного з чотирьох законопроєктів, або нового законопроєкту», – наголосила вона.

Одарченко пояснила, що сутність лобізму полягає насамперед у налагодженні діалогу між представниками певної групи людей (наприклад, фермерів, що об'єдналися в асоціацію) та представниками влади. Лобістом виступає людина, яка доносить думку цієї групи до можновладців.

 Фото: СтопКор

Зазначимо, раніше нардеп Володимир Кабанченко спрогнозував, що ВРУ IX скликання таки прийме закон про лобіювання ще до закінчення каденції.

Другие новости