ПоддержатьУкраїнська

Очільник ФФУ Павелко, який вкрав мільйон доларів, "засвітився" на стіні корупції в Києві (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Очільник ФФУ Павелко, який вкрав мільйон доларів, 'засвітився' на стіні корупції в Києві (фото)

Фото одіозного голови УАФ Андрія Павелка з’явилося на "Стіні корупційної ганьби" прямісінько у центрі столиці на Майдані Незалежності. Активісти ГО "Стоп корупції" та представники громади впевнені, що саме там його місце.

 ''Стіна корупційної ганьби''Фото: СтопКор

"Стіна корупційної ганьби" з’явилася на головній площі Києва у міжнародний день боротьби із корупцією. Туди потрапили "відомі" українці, які не соромляться розграбовувати власну державу, зловживаючи службовим становищем. Саме тому на стіні розмістили знімок Андрія Павелка.

 Фото: СтопКор

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Європейська федерація футболу щорічно в межах соціальної програми "Хет-трик" виділяє Україні майже 6 мільйонів євро на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям. Цього фінансування достатньо, щоб щороку будувати 300 футбольних майданчиків по всій країні. Але Федерація футболу України вирішила розпорядитись європейськими грошима по-іншому: замість будівництва футбольних майданчиків голова ФФУ Андрій Павелко забажав спорудити завод з виробництва штучного покриття для футбольних полів. Він вирішив використати 8 мільйонів євро з соціальної програми на будівництво цього заводу.

За фактами цих порушень Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка перевірить, чи займався корупцією Андрій Павелко в Асоціації футболу України. У постанові вказано: "завдання комісії – розслідування можливого порушення законодавства президентом УАФ Андрієм Павелком при будівництві футбольних полів у 2017-2018 роках".

З п'яти кримінальних проваджень, у яких фігурує президент Української асоціації футболу, колишній нардеп від Блоку Петра Порошенка Андрій Павелко, два стосуються виключно його.

Правоохоронці підозрюють Павелка у ймовірному зловживанні службовим становищем, яке призвело до закупівлі полів за завищеними цінами коштом Державного бюджету, а також у неправдивому декларуванні статків.

"Стоп корупції" продовжує стежити за розслідуванням ТСК стосовно одіозного екснардепа. Про розвиток ситуації читайте в наступних новинах!

Другие новости