ПоддержатьУкраїнська

Охоронця збитого літака МН17 на Донбасі залишили під арештом

StopCor
StopCor

StopCor

Охоронця збитого літака МН17 на Донбасі залишили під арештом

28 січня суд розглянув апеляційну скаргу захисту ексбойовика і залишили без задоволення.

Донецький апеляційний суд залишив під арештом колишнього бойовика "ДНР" Юрія Германовича, який охороняв уламки збитого літака МН17 на Донбасі у 2014 році.

Апеляційну скаргу захисту ексбойовика розглянули 28 січня і залишили без задоволення, передає "РБК-Україна" посилаючись на повідомлення пресслужби суду.

Таким чином, рішення Артемівського міськсуду Донецької області від 11 січня, яким Германович був узятий під варту із заставою 105 тис. гривень, залишено без змін.

Станом на 29 січня інформація про внесення застави за підсудного відсутній.

Згідно з судовими матеріалами, Германович з 20 серпня по 25 листопад 2014 року здійснював охорону блок-посту "ДНР" в селі Грабово Донецької області, а також брав участь в охороні уламків літака Boeing 777 Malaysia Airlines МН17.

Крім того, він збирав особисті речі пасажирів та матеріальні цінності й передавав їх керівникам бойовиків, отримуючи по 1,5 тис. рублів за одиницю.

Після служби в рядах бойовиків "ДНР" Германович відбув на територію РФ, але там був притягнутий до кримінальної відповідальності за крадіжку і був вигнаний за її межі.

У січні 2020 року ексбойовик, за його словами, вирішив здатися українським правоохоронцям за програмою СБУ, але був затриманий у Донецькій області.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей